Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012


Ε.ΠΑ.Μ. ΧΑΝΙΩΝ
25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...


Στις  25 Μαρτίου του 2012 σε όλες τις  πόλεις πανελλαδικά αναβίωσαν με απροκάλυπτο τρόπο οι πιο άσχημες μνήμες του ελληνικού λαού. Σκηνές που παραπέμπουν στη δικτατορία και σε παρελθόντα κατοχικά καθεστώτα. Ο κόσμος είχε διάθεση να διαμαρτυρηθεί εκφράζοντας την αντίθεση του στην  διορισμένη και παράνομη κυβέρνηση που σαρώνει την ζωή του, ξεπουλάει την πατρίδα του και προδίδει το λαό της. Η απάντηση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Προ.Πο. στις διαθέσεις του κόσμου ήταν κοινή και συντονισμένη σε ολόκληρη την χώρα: Ήταν η επιστράτευση χιλιάδων αστυνομικών πανελλαδικά, η σιδερόφρακτη περιφρούρηση των δωσίλογων και η άμεση και βίαιη καταστολή οποιασδήποτε αντίδρασης από μέρους του κόσμου. Ένα καλομελετημένο σχέδιο από έναν “αδιάβαστο” Υπουργό.

Όλες τις προηγούμενες μέρες φρόντισαν  να επιστρατεύσουν τα φερέφωνα τους σε τηλεοπτικά και έντυπα μέσα  για να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη ότι αυτή η κατάσταση είναι απολύτως φυσιολογική και είθισται να συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές χώρες. Προσπάθησαν να μας πείσουν πώς είναι απολύτως φυσιολογικό  ο κόσμος  να καμαρώνει τα παιδιά του, πίσω από κιγκλιδώματα, σε απόσταση “ασφαλείας”, με παρατάξεις πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων και με ελεύθερους σκοπευτές. 

Η κυβέρνηση που ξεπουλάει τον πλούτο της χώρας και υποθηκεύει το μέλλον μας για πολλές  γενεές αποκάλυψε  με τον πιο σκληρό και ωμό τρόπο την διάθεση της να κάμψει κάθε μορφή αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στην αντιδραστική και  εντεταλμένη πολιτική της.

Στην πόλη μας, η παρέλαση ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε μόνο για τους επισήμους, αφού δεν ακολουθήθηκε η καθιερωμένη διαδρομή  λόγω της αναίτιας ρίψης χημικών και της απροκάλυπτης επίθεσης των οργάνων καταστολής, που ολοκληρώθηκε με 3 συλλήψεις. Οι κατηγορίες ήταν για αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια, θρασύτητα, οπλοφορία και οπλοχρησία κατά συναυτουργία και  ότι άλλο υποδείκνυε η φαντασία τους.  Για τις κατηγορίες αυτές υπάρχουν καταθέσεις αστυνομικών, οι οποίες, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έπεισαν την εισαγγελία που διέταξε περαιτέρω προανακριτική έρευνα, ενώ οι συλληφθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

Μετά από αυτήν την έκβαση, διαδηλωτές αποχώρησαν από το δικαστικό μέγαρο σε μορφή πορείας, ακολουθούμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Φτάνοντας στο Κουμ-Καπί η κεφαλή της πορείας μπλοκαρίστηκε από ομάδα εντεταλμένων παρακρατικών οι οποίοι  απειλούσαν ότι δεν θα διστάσουν να κάνουν χρήση όπλων. Στην συνέχεια τα  παρακρατικά στοιχεία έδειξαν τις δολοφονικές τους διαθέσεις εκσφενδόνιζαν μεταλλικές καρέκλες και  τραπέζια μέσα στην πορεία. Παράλληλα, στο πίσω μέρος, οι πραιτοριανοί του Παπαδήμου επιτέθηκαν, προβαίνοντας σε μαζικές και αναίτιες συλλήψεις. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν αποτρόπαιες. Νεαρές μαθήτριες, τρομοκρατημένες πηδούσαν στη θάλασσα  από μεγάλο ύψος, κινδυνεύοντας να τραυματιστούν σοβαρά.

Ο απολογισμός  της αγαστής συνεργασίας πραιτοριανών - παρακράτους ήταν πάνω από 60 προ-σαγωγές ατόμων,  μεταξύ των οποίων ήταν φοιτητές και φοιτήτριες του  συλλόγου και περαστικοί που πλησίασαν για να διαμαρτυρηθούν.
Η έκταση των χθεσινών γεγονότων τόσο στην πόλη μας  όσο και πανελλαδικά, ο  όγκος των αστυνομικών δυνάμεων και η συνεργασία κράτους παρακράτους, καταδεικνύουν τις  διαθέσεις των Παπαδήμ(ι)ων και την απάντηση που ετοιμάζουν σε κάθε ελεύθερη φωνή που αντιστέκεται στην άνευ όρων παράδοση. Σε αυτό το φόντο γίνεται σαφές το κλίμα βίας και νοθείας που καλλιεργείται σαν το τελευταίο επιχείρημα μιας εξουσίας που πεθαίνει.
Καταδικάζουμε όλα τα επεισόδια αστυνομικής βίας και συνεργασίας με το παρακράτος που στόχο έχουν να κάμψουν την αντίσταση του ελληνικού λαού. Απαντάμε με κλιμάκωση της αντίστασης σε όλες τις αντιλαϊκές εξαγγελίες  και όλους τους νόμους της παράνομης και προδοτικής κυβέρνησης,που εξαπατούν τον ελληνικό λαό και στοχεύουν στο ξεπούλημα της χώρας  μας και του πλούτου μας.

·        Για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός απειλείται από τους ίδιους εχθρούς: κοτζαμπάσηδες, γερμανοτσολιάδες, ταγματασφαλίτες,νέους Τσολάκογλου, ξεπουλημένους πολιτικούς.
·        Η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση, συντονισμένη και ηχηρή, αντίστοιχη του αγωνιστικού φρονήματος του ελληνικού λαού.
·        Πιθανές εκλογές και οποιαδήποτε άλλη μορφή πάλης επιλέξει ο Λαός μας ας γίνει η επιμνημόσυνη δέηση της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης.


 Δεν θα μας κάμψουν, δεν θα φοβηθούμε, δεν θα προδώσουμε τους αγώνες των προγόνων μας.
Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να παραδοθούμε αμαχητί.
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ,
ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου