Σάββατο 21 Απριλίου 2012

10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...


10 χρόνια πριν… Επιλέγεις για σωτήρα σου, αυτόν που σε οδήγησε στην κατάσταση που είσαι σήμερα, πόσο συνετό είναι αυτό αγαπητέ Νεοέλληνα!

Είναι χρήσιμο να βλέπεις μια φωτογραφία μετά από χρόνια. Πολύ περισσότερο μια τέτοια φωτογραφία. Ο Σημίτης κρατά ψηλά τα πρώτα ευρώ που μόλις έβγαλε από το ΑΤΜ. Γελά με αυτό το γέλιο της φωτογραφικής επιτήδευσης. Δίπλα του ο Παπαδήμος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας χειροκροτά.
10 χρόνια πριν ακριβώς. Η Ελλάδα έχει πιστέψει πως είναι μια μεγάλη δύναμη. Ο Σημίτης υπόσχεται εκσυγχρονισμό, ο Παπαδήμος πιστωτικές κάρτες.
Στις τράπεζες-μία σε κάθε γωνία-ο κόσμος τρέχει να ακουμπήσει το νέο νόμισμα.
Η Ελλάδα τρέχει στη λεωφόρο.
Οι εργολάβοι χτίζουν, οι μιζαδόροι κονομάνε, οι τραπεζίτες κερδίζουν και οι πολίτες απλώς δεν θέλουν να ξέρουν. 10 χρόνια πριν, η Ελλάδα είχε αφήσει την μοίρα της στα περιποιημένα χέρια του Παπαδήμου. Εορτοδάνια, διακοποδάνεια, ευτυχία σε 12 άτοκες δόσεις. Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να φαντάζει η φωτογραφία μια μεγάλη φάρσα. Αυτοί που ανόητα σύγκριναν τότε τη Γερμανία με την Ελλάδα, έχουν γονατίσει σήμερα μπροστά της και κλαίνε.
Αυτή τη φορά υπόσχονται πως θα μας βγάλουν από την κρίση που μας έριξαν τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα εκείνης της εποχής. Ο Παπαδήμος είναι πλέον πρωθυπουργός στη θέση του Σημίτη : στον ίδιο ακριβώς ρόλο, με τον ίδιο ακριβώς στόχο.
Χρειάστηκαν μόλις 10 χρόνια.
Πόσα θα χρειαστεί να καταλάβουμε;
Καληνύχτα Ελλάδα..

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου