Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΙΔΟΥ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΥΠΕΡΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΦΥΡΜΑ ΤΗΣ ΕΕ!


ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ!
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΕ, ΑΝ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΡΑΤΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ!
Η αναγκαστική εθνικοποίηση του 51% της εταιρείας YPF, η οποία ελέγχεται από τον ισπανικό όμιλο Repsol, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ. Η πρόεδρος κατηγόρησε τη Repsol ότι δεν επενδύει επαρκώς στην παραγωγή και στη διερεύνηση πετρελαίου στην Αργεντινή.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη της παρούσας κατάστασης, περιλαμβανομένης της πιθανής μερικής αναστολής των μονομερών δασμολογικών προτιμήσεων» που παρέχονται στην Αργεντινή, αναφέρει σε κατάπτυστη ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σε αυτό το νεοαποικιακό κείμενο οι ευρωβουλευτές καλούν επίσης την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον και τον ευρωπαίο Επίτροπο Εμπορίου Κάρελ ντε Γκουχτ να δημιουργήσουν μια ''διεθνή συναίνεση η οποία θα αντιτίθεται στις πράξεις της κυβέρνησης της Αργεντινής'' στην Ομάδα των 20 (G20) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ). Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποίησε, επίσης, ότι η κίνηση της Αργεντινής «ενδέχεται να βλάψει το κλίμα συνεννόησης και εγκαρδιότητας που είναι απαραίτητο για να υπάρξει» συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Mercosur, της λατινοαμερικανικής εμπορικής ένωσης!!!
Τίποτα, ίσως, δεν αποκαλύπτει πιο παραστατικά το βρώμικο, ολοκληρωτικό και αντιδραστικό νεοαποικιακό χαρακτήρα της ΕΕ και της ελίτ του Ευρωκοινωβουλίου από τις παραπάνω εξοργιστικά εκβιαστικές μεθοδεύσεις σε βάρος της Αργεντινής, διότι η τελευταία τόλμησε να πάρει την απόφαση να αξιοποιήσει προς όφελος της τον πετρελαϊκό της πλούτο!!!
Ας σκεφτούμε, λοιπόν, τον καταιγισμό των εκβιαστικών μέτρων που θα λάμβανε το αντιδραστικό σύμφυρμα της ΕΕ σε βάρος μιας χώρας μέλους της, όπως η Ελλάδα, αν η τελευταία τολμούσε να κάνει κάτι ανάλογο ή πολύ περισσότερο να εθνικοποιήσει τις τράπεζες, στις οποίες βαρύνοντα ρόλο πάιζουν τα ευρωπαϊκά funds!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ''ΕΥΡΩΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ''!

Αναδημοσίευση από iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου