Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Συγκρότηση διεθνούς δικτύου κινημάτων και πολιτικών σχημάτων αποφασίζεται σήμερα στον Κεραμικό.

 



Στη Διεθνή Συνάντηση που διοργανώνει το Ε.Πα.Μ. χθες και σήμερα στο Cine Κεραμεικός με θέμα το χρέος, το εθνικό νόμισμα και τη δημοκρατία, αποφασίζεται η ίδρυση ενός διεθνούς δικτύου κινημάτων, αγωνιστών και προσωπικοτήτων με σκοπό τον γενικό συντονισμό των δράσεων και την αλληλοενημέρωση.

Το διεθνές δίκτυο δεν θα περιοριστεί μόνο στις χώρες της Ευρώπης ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα αγκαλιάσει όσα περισσότερα κινήματα μπορεί από χώρες εντός και εκτός Ευρώπης. Στόχος του διεθνούς δικτύου είναι η συγκρότηση ενός παγκόσμιου κινήματος εναντίον της ολιγαρχίας των αγορών, της παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου και των υπερεθνικών μηχανισμών διάλυσης των εθνών και υποδούλωσης των λαών.

Αφετηρία αυτού του διεθνούς δικτύου είναι το τρίπτυχο: Εθνική ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση. Στο διεθνές αυτό δίκτυο θα μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει να αγωνιστεί ενάντια στην παντοκρατορία του κεφαλαίου και των υπερεθνικών ολοκληρώσεων από την σκοπιά της ελευθερίας, της εθνικής κυριαρχίας και της δημοκρατικής αναγέννησης των λαών της Ευρώπης και αλλού.

Η Διεθνής Συνάντηση και τα κινήματα που συμμετέχουν σ' αυτήν θα διακηρύξουν την πρόθεσή τους να δημιουργηθεί αυτό το διεθνές δίκτυο και να δουλέψουν από κοινού για την διεύρυνση και την κοινή δράση σε κάθε χώρα χωριστά, αλλά και σ' όλες μαζί.

Το Ε.Πα.Μ. υπόσχεται να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία αυτού του διεθνούς δικτύου και σαν πρώτο βήμα βλέπει την συγκρότηση ενός κέντρου πληροφόρησης και αλληλογραφίας με όλα τα κινήματα, τους αγωνιστές και τα πολιτικά σχήματα. Καθώς επίσης και την από κοινού διοργάνωση περιοδειών εκπροσώπων των κινημάτων σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και αλλού με σκοπό την ενίσχυση των κινημάτων, της οργάνωσης και της δράσης τους σε κάθε χώρα.

Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι κανένας λαός, κανένα κίνημα εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης δεν είναι μόνο του ενάντια στο υπερεθνικό μόλωχ της αυτοκρατορίας του κεφαλαίου. Είμαστε όλοι μαζί και από κοινού παλεύουμε για μια νέα άνοιξη των λαών στην Ευρώπη και αλλού.

από το προσωπικό ιστολόγιο του Δημήτρη Καζάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου