Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος της συναγωνίστριας και συντονίστριας του πυρήνα ΕΠΑΜ Λουτρακίου Μαργαρίτας Γέρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την 08-05-2014 ελπίζαμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αναγνώριζε το λάθος της και θα κήρυσσε απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος της συναγωνίστριας και συντονίστριας του πυρήνα Λουτρακίου, Μαργαρίτας Γέρου, η οποία βρέθηκε να έχει καταδικαστεί από…λάθος, λόγω συνωνυμίας!
Η…κατάδικος Μαργαρίτα, στο διάστημα που μεσολάβησε από την πρώτη δικάσιμο μέχρι και την Πέμπτη (08-05-2014) έτρεξε σε κάθε δημόσια υπηρεσία και συγκέντρωσε ένα σωρό χαρτιά και πιστοποιητικά, που αποδεικνύουν την απόλυτη αθωότητά της. Απέδειξε με κάθε νόμιμο αποδεικτικό μέσο και δη με δημόσια έγγραφα, ότι καταδικάστηκε από…λάθος και τα έγγραφα αυτά τα κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Πλημελ/κείου Κορίνθου.
Όμως, αντί να εκτιμηθούν οι αποδείξεις που η…κατάδικος, εν είδει ντετέκτιβ, μόχθησε να συγκεντρώσει, ο Εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί η αίτησή της για επανεξέταση της δίκης(!!!) και εν τέλει, η ευθυνοφοβούμενη ελληνική δικαιοσύνη διέταξε…πλείονες αποδείξεις. Δηλαδή, διέταξε να προσκομιστούν εκ νέου όλα τα έγγραφα που η συναγωνίστρια είχε ήδη προσκομίσει! Το αποτέλεσμα ήταν, αντί να αθωωθεί η φερόμενη ως κατάδικος, η δίκη να αναβληθεί αυτεπαγγέλτως(!!!) για τις 18-09-2014.
Το γεγονός αυτό είναι αποδεικτικό της θεσμικής κρίσης που διέρχεται η ελληνική δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο κατάρρευσης ολόκληρης της ελληνικής πολιτείας, η δύσκαμπτη ελληνική δικαιοσύνη αποδεικνύεται, ότι συμπαρασύρεται στον κατήφορο. Φοβάται να διαπιστώσει το οφθαλμοφανές σφάλμα της και…αναβάλλει την ανάδειξη της αλήθειας, για το απώτερο μέλλον…
Μπροστά σε αυτή την θλιβερή εικόνα, εμείς στο ΕΠΑΜ λέμε, ότι τώρα είναι η ώρα, να προτάξουμε και να διεκδικήσουμε τη θεσμική θωράκιση, την λειτουργική ανεξαρτησία και την ενίσχυση των δημοκρατικών και πολιτειακών θεσμών του τόπου μας. Η Δικαιοσύνη είναι ο πυλώνας της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής ειρήνης και της ευημερίας του λαού μας και δεν θα επιτρέψουμε να ακροβατεί ανάμεσα στην ανυποληψία και την ευθυνοφοβία.

--

Απέναντι στον κατακτητή υπάρχει μόνο μια απάντηση: ο πατριωτισμός
των Ελλήνων, οι οποίοι σύμφωνα και με το σύνταγμα (120.4)
«δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον
 οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου