Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η Αργεντινή δεν σας μοιάζει !!!





Οργιάζουν, κορυβαντιώντες, όλοι οι δουλοπρεπείς και υποταγμένοι εκπρόσωποι του δωσιλογισμού, στον τόπο μας.
Άρπαξαν τα μικρόφωνα και τους κονδυλοφόρους και διαλαλούν στα πέρατα του κόσμου την υποτέλειά τους το δωσιλογισμό τους και την ξεφτίλα τους, κουνώντας στη μούρη ενός λαού που εξαθλίωσαν, το ….. ‘’πάθημα’’ δήθεν της Αργεντινής.
Έκαναν το άσπρο μαύρο για να στηρίξουν την απόλαυση που αισθάνονται από το βιασμό που τους επιβάλλουν οι ξένοι και οι ντόπιοι επιβήτορες κατακτητές.
Τι έγινε στην Αργεντινή, που τους αφιόνισε σε τέτοιο βαθμό ;
Συνέβη το απλό και ελπιδοφόρο για λαούς που υποφέρουν στα νύχια των διεθνών τυχοδιωκτών, κομπιναδόρων και τζογαδόρων. Του διεθνούς υποκόσμου !
Αρνήθηκε, η Αργεντινή, να αποπληρώσει σε τυχοδιώκτη ομόλογα, ονομαστικής αξίας 1,6 δις δολαρίων, τα οποία αγοράστηκαν απ` αυτόν στη δευτερογενή αγορά, και μάλιστα μετά την πτώχευσή της, με το ευτελές ποσό των 41 εκ. δολαρίων.
Αυτό το κοράκι, μετά την εκδίωξη του ΔΝΤ από την κυβέρνηση της Αργεντινής και την αλματώδη ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, απαίτησε από την Αργεντινή να του αποπληρώσει το ομόλογο στο άρτιο της πρότερης αξίας του. Απαίτησε, το …… παλικάρι, να εισπράξει 1,6 δις δολάρια, έναντι των 41 εκ. που έδωσε στη δευτερογενή (το υπογραμμίζω για δεύτερη φορά) αγορά, δηλαδή από ιδιώτες και όχι απ` ευθείας από το κράτος της Αργεντινής.
Την απαίτηση του τυχοδιώκτη αυτού την επικύρωσε ‘’γνωστός’’ δικαστής αμερικανικού δικαστηρίου, παραβιάζοντας διεθνείς δικονομικούς κανόνες, μέχρι και αυτό ακόμα το αμερικανικό Σύνταγμα.
Όπως ήταν επόμενο, η αξιοπρεπής πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίν Φερνάντες τον έστειλε στο διάολο και γύρισε την πλάτη της στις απαιτήσεις του, δείχνοντάς του τα ….. ‘’γόνατά’’ της.
Τότε ήταν που οι ‘’μεγάλοι’’ και ‘’αξιόπιστοι’’ οίκοι αξιολόγησης (που ελάχιστα διαφέρουν από τους άλλους, γνωστούς ‘’οίκους’’) φρένιασαν. Κήρυξαν την οικονομία της Αργεντινής σε επιλεκτική χρεοκοπία.
Δηλαδή ; Δηλαδή της έκαναν τα μούτρα κρέας και - συμπάθα με, καλέ μου αναγνώστη- τα τρία δύο. Απαλλάχτηκε ο λαός της Αργεντινής από άλλο ένα κοράκι και προσβλέπει με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία σε ακόμα καλύτερες μέρες.
Επειδή όμως αυτό δεν προσομοιάζει με τις συνήθειες και το ‘’ήθος’’ των ντόπιων πουλημένων …… Επειδή βρέθηκε ένας ηγέτης χώρας - και  μάλιστα γυναίκα και όχι ‘’αντρόμαγκας’’ σαν τους ντόπιους ελληνόφωνους – που σκέφτηκε πρώτα την πατρίδα της και το λαό της, εξανέστησαν τα ντόπια ανδρείκελα.
Θεωρούν αδιανόητο να υπάρχει αρχηγός κράτους που στέκεται όρθιος μπροστά στα τείχη και τα οχυρά της πατρίδας του. Θεωρούν ασύμβατο με την πραγματικότητα που ζουν, να υπάρχει γυναίκα που να διαθέτει ‘’γόνατα’’ σε αντίθεση με τους ……. ‘’παντελονάδες’’ του τόπου μας !
Εξανέστησαν τα υποκείμενα που την αναξιοπρέπειά τους, την ξεφτίλα τους, το δωσιλογισμό τους, την υποτέλειά τους, την ενδοτικότητα και το βάδισμα στα τέσσερα, τα διαφημίζουν σαν προτερήματα και ισχυρά ‘’επιχειρήματα’’.

Η Αργεντινή στάθηκε όρθια. Ο λαός της πανηγυρίζει στους δρόμους με ανεβασμένο το πατριωτικό του συναίσθημα, σε αντίθεση με τους ‘’δικούς’’ μας γραικύλους, που παλεύουν με κάθε μέσο να δείξουν το αντίθετο, προβάλλοντας μπαγιάτικες εικόνες, μιας δωδεκαετίας πίσω.., μέσω των ξεπουλημένων ΜΜΕ και των ‘’κυβερνητικών’’ εκπροσώπων.
Ελπίδα, για τους λαούς, η στάση της Αργεντινής ! Αρκεί να κρατήσει τη στάση αυτή μέχρι τέλους.
Το άκουσες κ. (το μαλλί πώς είναι;) Βούλτεψη; Εσείς το δρόμο που γνωρίζετε. Της ξεφτίλας και του δωσιλογισμού.
Αφήστε ήσυχους τους άλλους λαούς να στέκονται όρθιοι. Μην επιμένετε να τους τραβάτε να πέσουν στα τέσσερα, για να σας μοιάσουν.

Κώστας Γιαννιώτης
Μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

1 – 8 - 2014     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου