Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πολιτική ανοησία ή πολιτικός δόλος; του Κώστα Γιαννιώτη



«Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται» λέει η κυβέρνηση, σαν απάντηση των δηλώσεων Ντάϊζελμπλουμ.
Ώστε δεν εκβιάζεται η ελληνική δημοκρατία;
Αμ, εκβιάζεται και παραεκβιάζεται ! Γιατί τα όπλα του εκβιασμού τα προσφέρουν, απλόχερα, η ίδιες οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.
Γιατί σήμερα που οι ίδιοι οι …. ‘’εταίροι’’ της κυβέρνησης ομολογούν ότι «πιθανό GREXIT θα ήταν ολέθριο για την Ε.Ε.», σήμερα που αποκαλύπτουν ότι αυτό που χρησιμοποιούσαν σαν απειλή ήταν όχι μόνο φούσκα αλλά και απειλή για τη δική τους ύπαρξη, η κυβέρνηση αυτοαφοπλίζεται, δηλώνοντας υποταγή και λέγοντας ότι αυτή – η κυβέρνηση – ανησυχεί για το μέλλον της Ευρώπης, περισσότερο απ` ό, τι για το μέλλον της Ελλάδας. Διακηρύσσει ότι …. «έχουμε σχέδιο που δεν διαταράσσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.».
Όταν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ΑΥΤΟΙ οι δημοσιονομικοί κανόνες είναι που σε εκβιάζουν, πώς είναι δυνατόν να λες ότι …… «η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται» ;
Όταν τέτοια δηλώνεις, γιατί να σε λυπηθεί ο κάθε Σουλτς, Σόιμπλε και Ντάϊζελμπλουμ;
Όταν δηλώνεις ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι ταυτόσημο με το μέλλον της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης, γιατί να σε ακούσουν και να υποκύψουν οι γερμανοϋποτελείς Ευρωπαίοι ….. ‘’εταίροι’’ σου; 
Όταν συνεργάτες του πρωθυπουργού σχολίαζαν ότι …… « …. αν στην Ευρώπη του 2015 η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θεωρείται μονομερής ενέργεια, τότε τι έχει απομείνει από τις ευρωπαϊκές αξίες;», δεν σκέφτηκαν ότι μια τέτοια δήλωση αποκαλύπτει πως γνωρίζεις καλά ότι το τελευταίο κάστρο της Ε.Ε. του …… ‘’ανθρωπισμού’’ δεν είναι τίποτε περισσότερο από την ‘’ελευθερία’’, το ‘’δικαίωμα’’ του κάθε πολίτη της περίφημης Ε.Ε. να θεωρεί σαν έσχατο αποκούμπι, σαν έσχατη καταφυγή του την …… επαιτεία των κουπονιών συσσιτίων. 
Αν το μέλλον της Ελλάδας το τοποθετείς μέσα στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη, δεν σου μένει τίποτε άλλο παρά να σιωπήσεις και να υποκύψεις. Γιατί διαφορετικά δεν είσαι τίποτε παραπάνω από το γνωστό Ζήκο (Κ. Χατζηχρήστος) της ταινίας ‘’Ο μπακαλόγατος’’, που ζητούσε να τον κρατήσουν για να μη δείρει το Ρίζο. Πουλάς φτηνά νταηλίκια !

Αν οι κυβερνώντες δεν καταλάβουν ότι όσο εξαρτάς την οικονομία σου και διεκδικείς (αν διεκδικείς) την εθνική σου ανεξαρτησία μέσα στη λυκοφωλιά της Ε.Ε. και της ευρωζώνης, είσαι εκ προοιμίου καταδικασμένος. Μέσα σ` αυτά τα πλαίσια, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι τελικά θα μείνουν στην ιστορία σαν πραγματική ‘’αριστερή παρένθεση’’. Θα τους χρησιμοποιήσουν σαν άλλοθι, για να προσπαθήσουν να επαναφέρουν τους γνήσιους υποτελείς τους, τους προηγούμενους δωσίλογους.
Κάθε μέρα που περνά, θα ορθώνεται μπροστά τους το πρωταρχικό και κυρίαρχο δίλημμα : ΕΥΡΩ ή εθνικό νόμισμα. Ένα δίλλημα που, ήδη, η ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, άρχισε να το βλέπει και να προκρίνει τη σωστή λύση της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ! 
Αυτή όμως η απάντηση της ελληνικής κοινωνίας αποκρύπτεται, μεθοδικά, μέσα από στημένα γκάλοπ. Αυτή η απάντηση της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει καμιά σχέση με τις προτάσεις του ….. ‘’μεγάλου’’ και αντιπολιτευόμενου – τάχα – στην κυβέρνηση, Λαπαβίτσα, ο οποίος δείχνει ή να μην έχει συναίσθηση του τι λέει [….. «έξοδος από την ευρωζώνη, με τη βοήθεια της Ε.Ε…..»] (!!) και […… «καθιέρωση διπλού νομίσματος,(sic) για ένα διάστημα, μέχρι να διαμορφωθεί η τελική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος……»] ή το παίζει λαγός των δανειστών μέσα από ……. ‘’επαναστατικές’’ προτάσεις.
Ξεχνά ή κάνει πως το ξεχνά ότι οι προτάσεις του ήταν, και είναι, όνειρο των δανειστών, για να ισοπεδώσουν μια ώρα αρχύτερα αυτόν τον τόπο και να τον αφανίσουν σαν κρατική υπόσταση από προσώπου γης;
Γιατί όταν αποφασίζεις, κ. Λαπαβίτσα, έξοδο από την ευρωζώνη, αποφασίζεις και την έξοδό σου από την Ε.Ε. Και όχι μόνο. Καταγγέλλεις το χρέος σαν παράνομο, επαχθές και καταχρηστικό (με σύμμαχό σου διεθνείς συνθήκες και νομολογίες διεθνών οργανισμών) και το διαγράφεις μονομερώς, προσάγεις τους υπεύθυνους, για την κατάσταση που έφτασε η χώρα, στη δικαιοσύνη, εθνικοποιείς τις τράπεζες – με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδος- , θωρακίζεις τα οικονομικά σου σύνορα και καθιερώνεις δικό σου (εθνικό) νόμισμα, βάζοντας μπροστά την οικονομία σου, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σου.

Ανοίγεις έτσι τους εμπορικούς και οικονομικούς ορίζοντές σου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης, ξεφεύγοντας από τα ασφυκτικά πλαίσια εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών, μέσα στα οποία σε έκλεισαν οι ……. ‘’εταίροι’’ για να σε ξεζουμίζουν.
Έτσι γίνεσαι κυρίαρχος της χώρας σου και όχι αποικία χρέους, όπως μας έχουν καταντήσει. Μόνο έτσι ξεφεύγεις από τη μόνιμη υποτέλεια.
Όλα τα άλλα είναι …… ‘’προφάσεις εν αμαρτίαις’’ ! 
Όλα τα άλλα είναι …. ή ανοησίες ή καθαρός δόλος !

Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Ελεγκτ. Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου