Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

4ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ.: Ψήφισμα για τις γεωπολιτκές εξελίξεις



                                                             
                                                              ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Ελλάδα την περίοδο αυτή, βιώνει τη μεγαλύτερη πολιτική, οικονομική και κοινωνική της κρίση, από την αποφράδα εκείνη ημέρα που απώλεσε την Εθνική της Ανεξαρτησία, λόγω παραίτησης από κάθε ασυλία με την υπογραφή της 1ης Δανειακής Σύμβασης το 2010. 

Σήμερα, η νέα συγκυβέρνηση της χώρας ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, δείχνει να κινείται σε μία δίνη αντιφατικών και επικίνδυνων ενεργειών, τόσο στον τομέα της Εξωτερικής πολιτικής, όσο και σε αυτόν της Άμυνας, με απρόβλεπτες συνέπειες, όταν μάλιστα η Εθνική Στρατηγική της χώρας, εξαντλείται στην αγωνία λήψης της επόμενης δόσης δανείου. 

Ειδικότερα: 

Όταν η ΕΕ έχει εγκλωβιστεί στη φαντασίωση ενός νέου ψυχρού πολέμου με τη Ρωσία, με αιχμή του δόρατος το ΝΑΤΟ -που ενδέχεται μάλιστα να είναι περισσότερο επικίνδυνος από αυτόν της 10ετίας του ’90- η Ελληνική κυβέρνηση «παλεύει» πάση θυσία να βρίσκεται σ’ αυτό το στρατόπεδο. Ταυτοχρόνως,, πρωτοστατεί στην εμπλοκή της χώρας με τον νέο Ρώσικο αγωγό, που η τυχόν κατασκευή του θα αποτελέσει σοβαρή αιτία ανάφλεξης στα Βαλκάνια, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι κυβερνώντες έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη συνέχιση του – αντιθέτων συμφερόντων- αγωγού ΤΑΡ. Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει καταγγείλει επανειλημμένως αυτή την απόφαση ως εξαιρετικά επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας. 

Όταν ο Τουρκικός στόλος «κόβει βόλτες» ανενόχλητος στα Ελληνικά νησιά στοΑιγαίο και τα φοβικά σύνδρομα εξακολουθούν να διακατέχουν τις μνημονιακές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να επιτρέπουν να διεξάγονται ακόμη και ασκήσεις του ΠΝ της Τουρκίας με σενάρια κατάληψης Ελληνικών νησιών, ο Έλληνας ΥΠΕΞ προωθεί ΜΟΒ με την Τουρκία, αγνώστου περιεχομένου και με το 08808 ΕΜΠ σε ισχύ. 

Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός καμαρώνει για τις φιλοφρονήσεις του προέδρουΠούτιν, την ίδια στιγμή ο Έλληνας υπουργός Άμυνας «δωρίζει» στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ένα νησί, την Κάρπαθο, για τη δημιουργία μιας ακόμη νέας Νατοϊκής βάσης, αδιαφορώντας όχι μόνο για τους αγώνες των Ελλήνων, πριν μερικά χρόνια, για να φύγουν οι «βάσεις του θανάτου», αλλά και για το γεγονός ότι το Αιγαίο αποκτά προτεραιότητα πεδίου πολεμικών επιχειρήσεων. 

Όταν στα παραπάνω γεγονότα προστεθούν: τα σοβαρά και πολύνεκρα επεισόδια στο Κουμάνοβο, η αποσταθεροποίηση του Γκρουέφσκι, η ευθεία αμφισβήτηση των χερσαίων και ναυτικών μας συνόρων από την Αλβανία και η κινητικότητα των Σκοπιανών πρακτόρων στη Φλώρινα, με την Ελληνική κυβέρνηση να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει, γίνεται φανερή η κρισιμότητα της όλης κατάστασης. 

Οι ενδείξεις και οι εκτιμήσεις των γεγονότων, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι βαδίζουμε ολοταχώς σε μία νέα ανάφλεξη των Βαλκανίων και αυτή τη φορά εκφράζουμε τους φόβους μας ότι στο «κάδρο» θα συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τους ερασιστεχνισμούς και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα την ασφάλεια της Ελλάδας. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει: να εξασφαλισθεί το ανθρώπινο δυναμικό και τα αναγκαία μέσα που απαιτούνται για την άμυνα της, να υιοθετήσει μια δυναμική πολιτική _ έναντι της Τουρκίας, των Σκοπίων και της Αλβανίας και να ασκήσει, αν χρειασθεί, το δικαίωμα της αρνησικυρίας που προβλέπει η Συνθήκη του ΝΑΤΟ. Θα πρέπει επίσης να μη συμφωνήσει στη συνέχιση των κυρώσεων της ΕΕ έναντι της Ρωσίας, που λήγουν τον Ιούλιο. 

‘Έτσι η Ελλάδα θα μπορέσει να μείνει μακριά από κάθε προκλητική ενέργεια που τη βάζει στο κέντρο της σύγκρουσης ξένων συμφερόντων.

Το Σώμα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ
Αθήνα 14 Ιουνίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου