Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Μια ‘’Λαϊκή Ενότητα’’ που ….. φοβάται!! ( Σε τιμωρεί η γλώσσα, όταν δεν τη σέβεσαι.)



Δεν πρόλαβε να βγει στην ‘’αγορά’’ η νεοπαγής ‘’Λαϊκή Ενότητα’’ και άρχισαν τα παρατράγουδα. Με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών τους, άρχισε να αποτινάζει από πάνω της τα ‘’βαρίδια’’ προγενέστερων ηρωικών δηλώσεων περί ‘’εξόδου από την ευρωζώνη’’, ‘’ρήξης’’, ‘’κατάργησης μνημονίων’’ και ‘’επιστροφής σε εθνικό νόμισμα’’.
Στρατούλης και Λαφαζάνης δείχνουν να έχουν αρχίσει το νέρωμα του κρασιού τους, πριν ακόμα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού.
Κάθε μέρα και περισσότερο αρχίζει η …. κομματική ‘’αποικία’’ με το όνομα ‘’Λαϊκή Ενότητα’’ να αποκτά τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της ‘’μητέρας πόλης’’ – της μητρόπολης – με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εκείνοι είχαν αρχίσει το ξήλωμα των διακηρύξεών τους πριν ακόμα γίνουν κυβέρνηση, πριν ακόμα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού, έτσι και τούτοι απαρνιούνται εαυτούς, σταδιακά.
Όταν τότε προειδοποιούσαμε, σαν ΕΠΑΜ, ότι η στάση εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν προοιώνιζε τίποτε το θετικό, αλλά, αντίθετα, έβαζε τις βάσεις για τη μεγάλη μεταστροφή, για τη μεγάλη μετάλλαξη και την επιβολή σκληρής μνημονιακής πολιτικής, μας αποκάλεσαν προκατειλημμένους, κινδυνολόγους, κακόπιστους κ.ά.
Σήμερα που η ζωή φανέρωσε τη σκληρή πραγματικότητα, δε βγήκε ούτε ένας από τους επικριτές μας να ζητήσει συγγνώμη για τη στάση του απέναντί μας. Αντίθετα! Επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους, προσάπτοντάς μας τις ίδιες κατηγορίες για τη στάση μας απέναντι στον απόγονο του ΣΥΡΙΖΑ, τη ‘’Λαϊκή Ενότητα’’.

Γιατί δεν ευοδώθηκε η συνεργασία  μεταξύ ΛΑ.Ε. και ΕΠΑΜ ;

Μερικές μέρες μετά τη συνάντηση αντιπροσωπιών του ΕΠΑΜ και της ‘’Λαϊκής Ενότητας’’ εκδόθηκε ανακοίνωση της Πολ. Γραμματείας του ΕΠΑΜ στην οποία, μεταξύ άλλων, αναγράφονται και μια σειρά από προφάσεις που προέβαλαν τα στελέχη της ΛΑ.Ε. - περί εσωκομματικών ….. ισορροπιών.
Εκείνο όμως που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά είναι αυτό που η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε.  , εξέφρασε σαν κύρια δικαιολογία της άρνησής της για συνεργασία, δηλώνοντας πως  «……  παρά την αναγνώριση εκ μέρους τους, της αγωνιστικής συνέπειας και της εντιμότητας του ΕΠΑΜ στη στάση του, σε κάθε περίπτωση, εξέφρασαν τον φόβο μήπως μετά τις εκλογές το ΕΠΑΜ διαφοροποιηθεί από μια ενιαία γραμμή μετεκλογικής συμπόρευσης ……».
Ας δούμε λοιπόν τι φοβούνται !
Φοβούνται τη διαφοροποίηση του ΕΠΑΜ ….. «από μια (sic) ενιαία γραμμή μετεκλογικής συμπόρευσης» !!
Ποιοι το είπαν αυτό ; Αυτοί που πριν λίγα λεπτά δήλωναν με στόμφο και ‘’διαρρηγνύοντας  τα ιμάτιά τους’’ ότι αναγνωρίζουν την αγωνιστική συνέπεια και την εντιμότητα της στάσης του ΕΠΑΜ, σε κάθε περίπτωση !!!
Εδώ μπαίνει το πρώτο ερωτηματικό ! Το πίστευαν αυτό που έλεγαν ή σαν κομψευόμενοι δανδήδες και γαλαντόμοι πολιτικάντηδες μοίραζαν κομπλιμέντα ; Αν ισχύει το δεύτερο, τότε δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση και να κλείσουμε την κουβέντα λέγοντας πως καλώς έκανε το ΕΠΑΜ και διαχώρισε τη θέση του από …. ‘’τέτοιους’’. Είμαι σίγουρος όμως ότι το πίστευαν ! Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ο άνθρωπος που θα μπορέσει, που θα τολμήσει να αμφισβητήσει  τα χαρακτηριστικά της συνέπειας και της εντιμότητας του ΕΠΑΜ !
Τότε γιατί ο ….. φόβος και η άρνηση, εκ μέρους τους, της συνεργασίας ;
Η ίδια η φρασεολογία τους  δείχνει απροσεξία, λόγω υποτίμησης, ίσως, της νοημοσύνης αυτών στους οποίους απευθύνονται. Αυτή η απροσεξία τους τούς αποκαλύπτει. Τους καθιστά υπόπτους. Γιατί όταν δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν την αγωνιστική συνέπεια του ΕΠΑΜ και την εντιμότητα στη στάση του σε κάθε περίπτωση, τότε εννοείται ότι αν συμφωνήσει στη δοσμένη πολιτική που έχει βάλει στο τραπέζι, είσαι εξασφαλισμένος – και τώρα και μετεκλογικά – ως προς την τήρηση των όρων της συνεργασίας λόγω ….. ‘’αναγνωρισμένης συνέπειας και εντιμότητας’’.
Το μυστικό και ο διάολος κρύβονται στις λεπτομέρειες ! Στις λέξεις και στη σύνταξη της φράσης – θα πω εγώ ο λοξός με την ομορφιά της γλώσσας μας. Μιας γλώσσας που αν δεν ξέρεις να τη χειριστείς γίνεται δίκοπο μαχαίρι !!
Η πραγματική αιτιολογία της μη συμπόρευσης της ΛΑ.Ε. με το ΕΠΑΜ κρύβεται στη διατύπωση, όπως αυτή εκφράστηκε από τους ίδιους τους κ.κ. Λαφαζάνη και Στρατούλη !! …… « εκφράζουμε το φόβο μήπως διαφοροποιηθεί το ΕΠΑΜ από … ΜΙΑ ενιαία γραμμή ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗΣ συμπόρευσης» !!
Το προσέξατε ; Αν όχι, δείτε το πάλι ! Δεν είπαν …. «ΤΗΝ ενιαία γραμμή μετεκλογικής συμπόρευσης»!
Σύμφωνα με την ελληνική γλώσσα αυτό το ΜΙΑ δεν επέχει θέσει αριθμητικού αλλά αόριστου άρθρου ! Αυτό το …. ΜΙΑ – μεθερμηνευόμενο – σημαίνει …. κάποια απροσδιόριστη …. ‘’ενιαία γραμμή μετεκλογικής συνεργασίας’’ .
Το ερώτημα που προκύπτει είναι : Αν η ΠΡΟεκλογική συνεργασία, επί σαφούς και προσδιορισμένης πολιτικής, στηρίζεται στην παραδεδεγμένη εντιμότητα και συνέπεια του ΕΠΑΜ, τότε ποια θα είναι αυτή η …. ΜΙΑ (αόριστη) ‘’ενιαία γραμμή’’ που θα επιβάλλεται να ακολουθήσουν οι συμπορευόμενοι ΜΕΤεκλογικά ; Θα είναι διαφορετική από αυτή που προσδιορίστηκε προεκλογικά και – άρα – θα προσκρούσει στη … συνέπεια και την εντιμότητα του ΕΠΑΜ ;
Η απάντηση είναι μία και μοναδική !
Ναι !! Θα είναι μια μετεκλογική  …..  ‘’ενιαία γραμμή’’ που καμιά σχέση δε θα έχει με την προεκλογική συμφωνία ! Μια διαφοροποιημένη …. ‘’ενιαία γραμμή’’  που καμιά σχέση δε θα έχει με την προεκλογική συμφωνία και η οποία, σαφώς, και δε θα γίνει αποδεκτή από το ΕΠΑΜ, εξ αιτίας της εγνωσμένης συνέπειας και εντιμότητάς του.
Με λίγα λόγια …..
Εμπόδιο στη συνεργασία ήταν ο φόβος της ΛΑ.Ε. μπροστά στη ΣΥΝΈΠΕΙΑ και την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ του ΕΠΑΜ !!
Διαφαίνεται καθαρά ότι κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους, σε σχέση με την μετεκλογική τους πολιτική και φοβούνται ότι αυτό το κάτι άλλο δε θα γινόταν αποδεκτό από το έντιμο και συνεπές ΕΠΑΜ !!
Δείχνουν με τη στάση τους αυτό που λέει και ο λαός μας, ότι ….. ‘’το αίμα νερό δε γίνεται’’. Ότι στην πολιτική ‘’αποικία’’ τους, κουβαλούν μαζί τους τούς ‘’βωμούς’’ και τις ‘’εστίες’’ της ‘’μητέρας πόλης’’ ! Τα κόλπα και τα τερτίπια του ΣΥΡΙΖΑ !
Αυτοαποκαλύπτονται και δεν το καταλαβαίνουν !!

Κώστας Γιαννιώτης
Μέλος του ΕΠΑΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου