Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Την ….. ‘’ελπίδα’’ τη βίασαν ! Έρχεται και ο βιασμός της δημοκρατίας !



Του Κώστα Γιαννιώτη

Όταν, στις 5 Ιούλη, ο λαός βροντοφώναξε ΟΧΙ, είχε πλήρη επίγνωση της απόφασής του. Γιατί δεν απάντησε μόνο στην ….. ‘’περιορισμένης εμβέλειας’’ ερώτηση που του έθεσε η κυβέρνηση, ως προς τους όρους των δανειστών. Απάντησε και σε όλα τα διλήμματα και τις απειλές που του έθεταν εκβιαστικά οι μαφιόζοι της ΕΕ, σε αγαστή σύμπνοια με την εσωτερική Πέμπτη Φάλαγγα των ευρωλάγνων του τόπου μας. Γνώριζε πολύ καλά ότι η υλοποίηση της απόφασης του ΟΧΙ θα οδηγούσε, με μαθηματική ακρίβεια, στην απόρριψη όλων των μνημονίων, όλων των συνοδευτικών εφαρμοστικών τους νόμων. Θα οδηγούσε στη ρήξη! Το γνώριζε καλά ο λαός, κι όμως απάντησε με ένα βροντερό ΟΧΙ ! Και πανηγύρισε ξέφρενα αυτή του την απόφαση! Δε γνώριζε όμως, ή δεν ήθελε να πιστέψει, ότι η κρυφή ελπίδα των Τσιπροδραγασάκηδων ήταν η υπερίσχυση του ΝΑΙ, για να μπορούν να δικαιολογήσουν τη δική τους προδοτική στάση. Έδειξαν ότι δε γνώριζαν – ούτε κατ` ελάχιστο - την ψυχή αυτού του λαού. Περίμεναν να κιοτέψει μπροστά στις ‘’απειλές’’ για grexit, για απομόνωση, για καταστροφή.
Η ψυχή όμως αυτού του λαού τους διέψευσε και ανέτρεψε τα σχέδιά τους. Και τον εκδικήθηκαν !
Μετά το – απρόσμενο γι` αυτούς – αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, μετατράπηκαν, οι κοινοί πολιτικοί απατεώνες, σε αδίστακτους υβριστές του λαού. Με σοφιστείες παπατζή απευθύνθηκαν στο λαό λέγοντάς του ότι είναι τόσο βλάκας που δεν κατάλαβε καλά, δεν ερμήνευε σωστά το αποτέλεσμα. Και το ερμήνευσαν αυτοί, με τρόπο που να ‘’κουμπώνει’’ με τα σχέδιά τους και τις εντολές που είχαν από καιρό πάρει. Ερμήνευσαν την απόφαση–εντολή για ρήξη, ως ΝΑΙ στον …… ‘’ευρωπαϊκό προσανατολισμό’’ της χώρας και συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το σκοπό αυτό! Όρμησαν ακάθεκτοι στην υπονόμευση και καταλάσπωση κάθε αντίθετης φωνής, ακόμα και στο δικό τους χώρο! Γύρισαν τον καθρέφτη ανάποδα και πέταξαν στη μούρη όσων αντιπάλευαν την πολιτική τους, τις δικές τους πομπές, τη δική τους προδοτική πολιτική επιλογή! Μην διαθέτοντας ούτε τη στοιχειώδη τσίπα και αντρισμό, επικαλούνται σαν δικαιολογία ότι δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει τάχα εναλλακτική πρόταση, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι όχι μόνο υπάρχει εναλλακτική-πατριωτική πρόταση, αλλά ότι το ΕΠΑΜ φρόντισε να τους την κάνει γνωστή (με έγγραφο, για το οποίο πήρε και αριθ. Πρωτοκόλλου παραλαβής) από τον Μάιο του 2012.
Απλά έπρεπε να δηλώσουν ότι η πρόταση αυτή, που καθημερινά αγκαλιάζεται από χιλιάδες ανθρώπους, πανελλαδικά, δεν είναι αρεστή στους νέους τοποτηρητές του Δ΄ Ράιχ και άρα δεν την αποδέχονται.
Μεθόδευσαν – αντάμα με ποτάμια, βοθροκάναλα και Γεννηματομεϊμαράκηδες – το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών στη βουλή και παρέδωσαν τη χώρα, δεμένη χειροπόδαρα, στον ESM. Σε ένα μηχανισμό έκτρωμα, χωρίς καμιά νομική υπόσταση και αναγνώριση βάσει διεθνών συνθηκών, που θα ‘’διαχειριστεί’’ το σύνολο του πλούτου – δημόσιου και ιδιωτικού – αυτού του τόπου! Που θα διασκορπίσει στις τέσσερις γωνιές της γης κάθε ιερό και όσιο αυτού του τόπου, προς ικανοποίηση και χορτασμό των ‘’αγορών’’ της μαφίας και του Δ΄ Ράιχ !! Που θα απορροφήσει κάθε ικμάδα ζωής από το κορμί αυτής της δύσμοιρης χώρας, κάθε ελπίδα για ζωή αυτού του λαού! Που θα αφανίσει από προσώπου γης την κρατική οντότητα με το όνομα ΕΛΛΑΔΑ!
Χωρίς καμιά διαφορά από τους προηγούμενους, ανέδειξαν τις προδοτικές τους επιλογές σε ……. ‘’πατριωτικό καθήκον’’, δηλώνοντας μάλιστα ανερυθρίαστα, ότι ‘’μπροστά στον ωμό εκβιασμό που δέχτηκαν δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά’’! Και δεν αντιλαμβάνονται, οι δυστυχείς και τρισάθλιοι, ότι αυτή και μόνο η δήλωσή τους είναι και η ομολογία που θα χρειαστεί ‘’αύριο’’ το δικαστήριο, για να στεριώσει ακλόνητα εναντίον τους το κατηγορητήριο για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! (Τα ίδια είχαν ισχυριστεί ο Τσολάκογλου και ο Λογοθετόπουλος – και μάλιστα με τη δικαιολογία της υπεροχής των όπλων του αντιπάλου – αλλά δε γλίτωσαν την καταδίκη). Δεν αντιλαμβάνονται, οι δυστυχείς και τρισάθλιοι, ότι ήδη μετεπήδησαν στη χορεία των προδοτών ;
Η απορία μου είναι ρητορική. Γιατί πιστεύω ότι όχι μόνο το αντιλαμβάνονται αλλά εκτελούν εν πλήρει συνειδήσει την αποστολή τους, συνεχιστές του έργου των προηγούμενων.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εφαρμογή των μέτρων για τη στήριξη του 3ου και επαχθέστερου μνημονίου που υπεγράφη ποτέ, θα απαιτήσει τη σκληρή αντιμετώπιση κάθε λαϊκής αντίδρασης. Την πρόβα generale την έκαναν, με τα ΜΑΤ και τους πράκτορές τους, στις δύο τελευταίες συγκεντρώσεις του λαού, στο Σύνταγμα.
Αν έτσι χτύπησαν συγκεντρώσεις, τις οποίες μάλιστα επιχείρησαν να τις χαρακτηρίσουν σαν …….. συγκεντρώσεις υποστήριξης – τάχα – της κυβέρνησης, τότε ο καθένας μπορεί να φανταστεί πώς θα αντιμετωπίσουν συγκεντρώσεις που θα στρέφονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής. 
Μετά το βιασμό της ελπίδας, που πούλησαν αδιάντροπα, ποιος έχει σειρά στο βιασμό; Μάλλον η ίδια η δημοκρατία ή, καλύτερα, τα απομεινάρια της δημοκρατίας στην πατρίδα μας !
Συνεπίκουρος στην προσπάθειά τους ο – επιλεγμένος από τους ίδιους – πρόεδρος της δημοκρατίας τους, ο οποίος διατυμπανίζει σε κάθε τόνο και με κάθε ευκαιρία ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης και καμιάς διαπραγμάτευσης. Δεκαπεναυγουστιάτικα, μας τόνισε ότι …. ‘’Δεν μπορεί να υπάρξει Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη’’!!
Έμμεσα, αλλά σαφώς, έφτασε να απειλήσει ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές απόψεις και φωνές που θα υποστηρίζουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και την ΕΕ!
Τι είδους προανάκρουσμα είναι αυτό; Ποιών αποφάσεων προάγγελο αποτελεί μια τέτοια ρητορική; Τι έχουν στο μυαλό τους ; Τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης, τη λογοκρισία του λόγου, την ποινικοποίηση των ιδεών, την αναβίωση του ιδιώνυμου, ή μήπως και το άνοιγμα νέων ‘’παρθενώνων’’ (όπως ονόμασε τα Μακρονήσια ο Π.Κανελλόπουλος);
Κάθε μέρα που περνά γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι για τον τόπο!

Κώστας Γιαννιώτης
Μέλος του ΕΠΑΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου