Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δ. Καζάκης συζήτησε με τους εργαζομένους της ΕΛΣΤΑΤ





Το ΕΠΑΜ δεν… «πτοήθηκε» καθόλου από την πρωτοφανή και εντελώς απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, να απαγορεύσει την είσοδο σε εκπροσώπους κομμάτων που θα ήθελαν να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους για να τους ενημερώσουν, ενόψει των εθνικών εκλογών.
Την Πέμπτη 17/9/2015, στις 11.30 π.μ., ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Δημήτρης Καζάκης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο (Α’ Αθηνών),  Αναστάσιο Κώνστα (Β’ Πειραιώς)  και Δημήτρη Καρούσο (Νομός Πέλλας), επισκέφθηκε την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ εξελισσόταν η γενική συνέλευση του συλλόγου των εργαζομένων. Με ομόφωνη απόφαση, δόθηκε ο λόγος στον Δημήτρη Καζάκη, ο οποίος επισήμανε την αντικειμενική δυνατότητα των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ -που διαχειρίζονται επίσημα στατιστικά στοιχεία-  να έχουν πλήρη επίγνωση της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.  Από πλευράς εργασιακών συνθηκών, χαρακτήρισε την ΕΛΣΤΑΤ ως «κάτεργο» και παρότρυνε τους εργαζόμενους «να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, διότι μόνον έτσι μπορεί κάτι να αλλάξει στην υπηρεσία». Και πρόσθεσε ότι βάσει αυτής της λογικής, «το ίδιο πρέπει να κάνουμε και ως πολίτες».
Δίνοντας το στίγμα των πολιτικών εξελίξεων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ υπογράμμισε πως «τα κόμματα εξουσίας προδίδουν συστηματικά τις προσδοκίες του λαού» και ως εκ τούτου «η επιλογή του ΕΠΑΜ που δεν αποτελείται από επαγγελματίες πολιτικούς, που έχουν τη θέληση να αλλάξουν τα πράγματα», είναι η μόνη διέξοδος.

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
Αθήνα 18/9/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου