Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Κάτι τέτοιες ώρες, καλύτερα να σιωπούν κάποιοι…. ποιμενάρχες !



του Κώστα Γιαννιώτη

Την ώρα που η κρατική γαλλική τηλεόραση - αναφερόμενη στην επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα – μετέδιδε ότι…. « ο Ολάντ πάει να κάνει τα ψώνια του στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι… « η Ελλάδα θεωρείται μια χώρα προς πώληση και οι επιχειρηματίες , συνοδοί του κ. Ολάντ, διεκδικούν να πάρουν το μερίδιό τους από την πίτα», ο Τσίπρας και οι συν αυτώ ‘’υπουργοί’’ και παρατρεχάμενοι έστρωναν κόκκινα χαλιά για να διαβούν… αβρόχοις ποσί(ν) το κατώφλι της εκποιούμενης χώρας οι αποικιοκράτες! Έτσι χωρίς τσίπα, με χαμόγελα και αγκαλιές, προσυπέγραφαν συμφωνίες παραχώρησης στρατηγικών τομέων της οικονομίας της χώρας, παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, ανάμεσα σε -απαραίτητες- πατριωτικές κορόνες, για κάλυψη του εγκλήματος!! Κορόνες περί εθνικής κυριαρχίας την ώρα που έμπαιναν υπογραφές ξεπουλήματος! Έτσι για να σηκώνεται σκόνη και να μη φαίνεται το αίμα!

Δε θα σταθώ στους δυο αρχοντόβλαχους ‘’υπουργούς και τον ‘’πρόεδρο’’ της ‘’βουλής’’, που στήθηκαν μπροστά στο κόκκινο χαλί περιμένοντας υπομονετικά την ώρα τους για να κάμψουν τον αυχένα και να σφίξουν το χέρι του αγοραστή των ασημικών της πατρίδας!

Δε θα σταθώ στον ανεκδιήγητο ‘’πρωθυπουργό’’ που μπροστά στη ιερή σκήτη του αίματος του .....
ελληνικού λαού, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, κρατούσε…. χάσκων τα αχαμνά του, παραπέμποντας σε εικόνα μπράβου της νύχτας μπροστά στα άρτι σφαγιασθέντα θύματά του!!

Δε θα σταθώ στους τεμενάδες και τις οσφυοκαμψίες προς τον Ολάντ των παρατρεχάμενων καλλιτεχνών, που παριστάνουν τους φίλους του λαού και εξαπολύουν μύδρους κατά των κατακτητών μέσα από τα (συν)εταιρικά καναλικά…. τσαντίρια!!

Όλο αυτό το αμάλγαμα και ο συρφετός δε με ξένισε, γιατί δεν περίμενα τίποτε περισσότερο απ` αυτούς.

Εκείνο που με πείραξε, που με όργισε και το κατέγραψα σαν εξέχουσα προδοτική στάση ήταν αυτή του περιώνυμου…. Ιερώνυμου, που λίγες μέρες πριν μιλώντας στο ΜEGA δήλωνε ότι…. «ο λαός δεν πρέπει να αγανακτεί»…. « δεν μπορεί να ψηφίζει τη μια μέρα και την άλλη μέρα να λέει επαναστατώ».

Ο κ. Ιερώνυμος θέλει να λογίζεται ως ο ποιμενάρχης του χριστεπώνυμου μέρους της κοινωνίας. Ως τέτοιος, λοιπόν, θα έπρεπε να ποιμαίνει και να είναι σε διαρκή επιφυλακή για την προστασία του ποιμνίου του, από τους λύκους.
Σ
ε αντίθεση όμως με αυτό -το πρώτιστο καθήκον του- όταν είδε τους λύκους να σπαράσσουν το ποίμνιο, αντί να αρπάξει το όπλο του και να πετσοκόψει τους λύκους, άρχισε να μέμφεται τα μέλη του ποιμνίου του και να τα εγκαλεί, επειδή…. ξέσπασαν σε απεγνωσμένα βελάσματα! Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι!!

Με πείραξε και με εξόργισε γιατί σαν πονηρός εμποράκος που πούλησε σάπιο κρέας, προσπάθησε να εγκλωβίσει το…. ‘’ποίμνιο’’, το κοπάδι, στη λογική ότι είναι συνυπεύθυνο που δε μύρισε εγκαίρως την αποφορά της σαπίλας! Που δεν κατανόησε εγκαίρως ότι είχε να κάνει με κοινούς πολιτικούς απατεώνες!

Η ποιμαντορική ράβδος του τον απέτρεψε από το να κατέβει στο μπόι του Μιχελογιαννάκη και να ανακράξει κι αυτός στο λαό…. «σκάσε και κολύμπα»!

Ακόμα περισσότερο όμως με εξόργισε το γεγονός ότι μέσα από τις…. ‘’πατερικές του παραινέσεις’’ προωθούσε τη δόλια…. ‘’πίστη’’ στη ‘’δημοκρατία’’ των δωσίλογων, που υπερασπίζονται τη ‘’δημοκρατία’’ τους διακηρύσσοντας ότι ο λαός έχει το δικαίωμα και τη δύναμη της επιλογής!

Ένα δικαίωμα επιλογής που περνά μέσα από τους σκοτεινούς θαλάμους των εκτρωματικών εκλογικών νόμων και το ραφιναρισμένο ρετουσάρισμα των αποτελεσμάτων της Singular Logic.

Ένα δικαίωμα που δίνεται άπαξ της τετραετίας και…. ‘’μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου’’ ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, για μια ολόκληρη τετραετία! Για ένα χρονικό διάστημα ικανό να ολοκληρώσει τη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού!

Αυτό θα πει δημοκρατία για τον κ. Ιερώνυμο, που κάνει πως δεν άκουσε ποτέ για το δικαίωμα ενός λαού να εφαρμόσει το απαράβατο καθήκον της ΑΝΑΚΛΗΤΟΤΗΤΑΣ για όλους εκείνους που τον εξαπάτησαν, αθετώντας τους λόγους τους. Ένα δικαίωμα που θα μπορεί να το ασκήσει κυριαρχικά, από την επομένη κιόλας των εκλογών!

Αν ο λαός είχε αυτό το -αυτονόητο- δικαίωμα και δεν το ασκούσε, τότε θα ήταν ελεύθερος και ο κ. Ιερώνυμος και ο κάθε Μιχελογιαννάκης ή Βαρεμένος να επικαλούνται τις ευθύνες του λαού!

Τώρα όμως που ο λαός είναι κυκλωμένος από το ζόφο της κρατικής παρανομίας, καλό είναι να σιωπούν! Να προωθούν τις όποιες δοσοληψίες τους με αυτό το κράτος -όσο ακόμα θα του επιτρέπουν οι κατακτητές να υφίσταται ως κράτος- προς όφελος των ‘’θεάρεστων’’ συμφερόντων τους, αλλά να σιωπούν! Γιατί τους ακούνε και κάποιοι ανώνυμοι και ταπεινοί ιερείς, πραγματικοί πατριώτες, κάποιοι Πατροκοσμάδες, που ζουν ανάμεσά μας ακόμα και σήμερα και θα τους πάρουν με τις πέτρες!

Ας ανοίξει κάποια στιγμή, ο κάθε κ. Ιερώνυμος, την ‘’ΕΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ’’, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι(ν), το πώς έβλεπε ο σκλαβωμένος λαός, στην τουρκοκρατία, τα καμώματα πολλών προκατόχων του.

Ας ανοίξει…. ‘’ΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ’’ του εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή για να μάθει τι ευαγγελιζόταν ο μεγάλος μάρτυρας του έθνους μας, ο οποίος στο άρθρο 35 του κεφαλαίου ‘’ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ’’ βροντοφώναζε πως….. «Όταν η διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του».

Για να συνεχίσει, απαντώντας στην άγνοια -ή τη δολιότητα κάποιων Ιερώνυμων- πως…. «Τα χρέη των πόλεων, πολιτειών, χωρών, και των κατά μέρος πολιτών, όπου εχρωστούντο παρθέντα προ πέντε χρόνων και εις αυτό το διάστημα επληρώνετο διάφορον (σ.σ. τόκος) εις τους δανειστάς, η παρούσα Διοίκησις τα αναιρεί και οι δανεισταί δεν έχουν να ζητούν εις το εξής, μήτε κεφάλαιον, μήτε διάφορον από τους χρεώστας, ωσάν οπού επήραν τα δάνειά των, διότι διπλώνουν τα κεφάλαια εις πέντε χρόνους»!!

Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του ΕΠΑΜ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Δήλωση του ΕΠΑΜ για τα αποτελέσματα της άτυπης Διάσκεψης Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

Ανακοίνωση



Με την συμμετοχή οκτώ κρατών – μελών της ΕΕ και άλλων τριών μη μελών ολοκληρώθηκε η άτυπη Διάσκεψη Κορυφής, που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Διάσκεψη αποφάσισε μια σειρά 17 μέτρων,  για να περιοριστεί η εισροή προσφύγων στην Ευρώπη,  χωρίς να αναφέρει από πού προέρχονται οι ανθρωποι αυτοί και για ποιόν λόγο ερχονται. Κάλλιστα θα μπορούσαν να έρχονται  και από άλλον πλανήτη. Καμμία αναφορά δεν γίνεται στον πόλεμο που άρχισει η Δύση στην Συρία και καμμία μνεία σε ενδεχόμενη απόπειρα να σταματήσει η Ευρώπη τον πόλεμο εκεί.
Η Διάσκεψη χαιρετίζει την απόφαση της Ελλάδας να αυξήσει την δυνατότητα υποδοχής σε 30.000 άτομα έως το τέλος του έτους και προγράμματα φιλοξενίας για άλλα 20.000 άτομα,και ας το διαψεύδει αυτό η κυβέρνηση. Αναβαθμίζεται η κοινή θαλάσσια επιχείρηση Ποσειδών στην Ελλάδα (προβλέπει συνεργασία με την Τουρκία) και την παρουσία της Frontex στο Αιγαίο.
Το ΕΠΑΜ,σεβόμενο την τραγική μοίρα των Σύριων προσφύγων, εκφράζει την αλληλεγγύη προς αυτούς και καταδικάζει την υποκρισία που διέπει την απόφαση της Διάσκεψης Κορυφής και τις κεκαλυμένες υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αναρωτιέται επίσης γιατι μόνο η Ελλάδα θα δεχθεί 50.000 πρόσφυγες, ενώ επισημαίνει τους κινδύνους για τα θαλάσσια σύνορά μας από την αναβάθμιση της επιχείρησης Ποσειδών και της Frontex.

Πάγια θέση του ΕΠΑΜ είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων και η εγκατάσταση τους στα κράτη εκείνα που προκάλεσαν τις πολεμικές συγκρούσεις από τι ς οποίες φεύγουν.




26.10.15

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση για την επίσκεψη Ολάντ



Με το πρόσχημα της ελληνογαλλικής φιλίας και κάτω από την υποστήριξη του προέδρου Ολάντ στην κυβέρνηση Τσίπρα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη  κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων  - παρωδία -  του καλοκαιριού με τους εταίρους, πραγματοποιείται η επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας , που μόνο αναστάτωση δημιουργούν στην ομαλή ζωή της πόλης.
«Ο πρόεδρος Ολάντ, ήρθε να δρέψει τις δάφνες του στην κατακτημένη περιοχή» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, υπενθυμίζοντας έτσι την γαλλική κατοχή της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 1916, εξευτελίζοντας την κυβέρνηση , τον ελληνικό λαό και την πατρίδα, παγκοσμίως.
Επενδύοντας στο κίβδηλο άνοιγμα της συζήτησης για το ελληνικό χρέος, ο πρόεδρος Ολάντ, με την άδεια της Γερμανίας ως νέα κυβέρνηση Βισύ στην Γαλλία, διεκδικεί μερίδιο στο ξεπούλημα των ασημικών στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί του περισσότερους από 60 επενδυτές, στην προσπάθεια να εκμεταλλευτεί το μαζικό ξεπούλημα της χώρας.
Κατασκευές, ενέργεια και οικολογική βιώσιμη ανάπτυξη, παραχώρηση χερσαίων και θαλάσσιων οικοπέδων για αναζήτηση υδρογονανθράκων, νερό (ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ), μεταφορές, εξοπλισμοί, είναι οι βασικοί τομείς που ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από τον Γάλλο πρόεδρο, συμμετέχοντας στον χορό του πλιάτσικου που σέρνει η κυβέρνηση Τσίπρα, ολοκληρώνοντας το χυδαίο έργο διάλυσης και κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, θεμελιώνοντας την οικονομική κατοχή στην χώρα.
Παράλληλα, ως εγγυητές της παραμονής της Ελλάδας στην παράνοια της ευρωζώνης και της «τήρησης των συμφωνηθέντων,» ο Γάλλος πρόεδρος και ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας  κ. Τσίπρας, αναμένεται να  ενισχύσουν την επιτροπεία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, με νέους γάλλους τοποτηρητές στους ήδη υπάρχοντες στην Task Force, για την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος.
Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αξιοθρήνητη, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή αποικία, παρασύροντας την χώρα και τον λαό της σε άνευ όρων παράδοσή στους νέους αποικιοκράτες. Και όλα αυτά με τις τιμές που αρμόζουν στους σύγχρονους κατακτητές.

Το ΕΠΑΜ καταδικάζει την επίσκεψη αυτή που πραγματοποιείται κυρίως για την υφαρπαγή μεγάλης μερίδας του εθνικού μας πλούτου, επισπεύδοντας έτσι την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.

23/10/2015

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Σε πλήρη εξέλιξη το ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου

Ανακοίνωση

Ακάθεκτη προχωρά στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της, η φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου, πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ,  που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή τον Αύγουστο του 2015 και περιλαμβάνει 55 δράσεις άμεσα υλοποιήσιμες ως το τέλος του έτους.
Εκτός από τις ήδη γνωστές ιδιωτικοποιήσεις των 14 αεροδρομίων, των λιμανιών ΟΛΠ και ΟΛΘ, δριμύτερα επανέρχεται και η εκποίηση του Παραλιακού Μετώπου της Αττικής, με άμεση προτεραιότητα το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και τον Αστέρα Βουλιαγμένης, Ειδικά για τον Αστέρα, προβλέπεται και επέκταση των ειδικών δικαιωμάτων στην παραλία και την ακτογραμμή, παραβιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ που είχε απορρίψει την συγκεκριμένη επένδυση, καθώς διαπίστωσε τον κίνδυνο εκποίησης της δασικής έκτασης και του αρχαιολογικού χώρου της χερσονήσου.
Το ΕΠΑΜ καλεί τους πολίτες να αντισταθούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που υπακούει μόνο στους δανειστές.

Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει, ότι θα παρευρεθεί με επίσημη αντιπροσωπεία του στην Συνάντηση που διοργανώνει το Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού  και η Εναλλακτική Δράση στο Παλιό Δημαρχείο Δραπετσώνας, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 (19:30) και που έχει ως θέμα την εκποίηση του παραλιακού μετώπου και τους τρόπους αφύπνισης και αντίστασης της κοινωνίας, απέναντι στην διάλυση του δημόσιου και φυσικού πλούτου της χώρας.


21 Οκτωβρίου 2015

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Με λένε Νώντα και προσαρμόζομαι γρήγορα !!




Με λένε Νώντα, αλλά τέλος πάντων…… μπορεί να με έλεγαν και Άκη, Σάκη , Ζιζέλ, Μισέλ, Μιχαλομινάκη ….. τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. Δε μου αρέσει να προβάλλομαι. Γιατί πέρα από τα δημοκρατικά ιδεώδη, από τα οποία εμφορούμαι, η σεμνότητα και η μετριοφροσύνη είναι τα χαρακτηριστικά μου γνωρίσματα !
Έίμαι καμιά σαρανταριά χρονώνε και είμαι από κάπου εδώ γύρω. Δεν έχει σημασία. Από κάποιο κωλοχώρι – όπως όλα τα κωλοχώρια - της Ψωροκώσταινας.
Δικηγόρος στο επάγγελμα και την κουτσοβόλευα με κάποια πλημμελήματα, κάποια διαζύγια, κάποια ασφαλιστικά μέτρα και κάποιες μικροκλοπές.
Επαναστάτης από τα μικράτα μου, από τα φοιτητικά μου χρόνια !
Όπου κατάληψη, εγώ πάντα συμπαραστάτης των καταληψιών ! Μέχρι και τσιγάρα τους πήγαινα ! Το παρατραβούσαν, βέβαια κι αυτοί οι μαλάκες καμιά φορά και ζητούσαν πράγματα που …. ‘’δεν έστεκαν’’, αλλά δεν τους κακοπήρα. Δεν τους γύρισα την πλάτη! Έφτασα να έρθω σε κόντρα, ακόμα και με τη μάνα μου, που στην αρχή με παρακάλαγε και στο τέλος μου φώναζε ….. ‘’να μην ανακατεύομαι, να μην εκτίθεμαι και να φυλάγομαι’’. Την καταλάβαινα, αλλά πώς να το κάνεις, δε με άφηνε το …… αντρικό φιλότιμο να κάνω πίσω !
Μετά, στο ΔΣΑ ψήφιζα πάντα αριστερές παρατάξεις. Έτσι από ζοχάδα για τους κωλοπιασμένους, που μου έτρωγαν τις ‘’καλές’’δουλειές ! Ξέρεις, κάτι διακινήσεις, κάτι πλαστογραφίες και ……. τέτοια !
Αφού έφτασα στο σημείο να ξαγρυπνήσω μέχρι και νύχτες, για να διαβάσω το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, που βρέθηκε στα χέρια μου από κάποιον αλλοπαρμένο που την είχε ψωνίσει με το  ….. δίκιο, τη ……. δημοκρατία …… την ελευθερία και την ….. πατρίδα !! Μαλακίες !  Ξέρεις ! Που του έμειναν κουσούρι από τα φοιτητικά χρόνια.  
Με τα έτσι και τα αλλιώς κατάφερα να ορθοποδήσω οικονομικά, να κάνω ένα πρώτο καλό κομποδεματάκι. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο ….. τσοντάρησε απλόχερα  σ` αυτό και η προίκα και οι γνωριμίες του πεθερού. Σημασία έχει πως η Ασπασία ( Άσπα θέλει να τη φωνάζουν) και οι κολλητοί μου, καμαρώνουν για μένα. Στην πολυκατοικία και στη γειτονιά δεν με πολυξέρανε βέβαια. Αλλά δε βαριέσαι ! Έτσι είναι ο κωλοέλληνας !
Οι συχωριανοί όμως με γνώριζαν πολύ καλά και μένα και την επανάσταση που κουβαλούσα στον καφενέ του χωριού, κάθε φορά που κατέβαινα, από τη λεβεντομάνα πρωτεύουσα στο ρημάδι το χωριό, να δω τι κάνουν τα ρημάδια τα γερόντια, να πάρω λίγο αέρα από τα βάσανα και να μεταφέρω τα νέα, στα ζωντόβολα, που έπαθαν κατάθλιψη με την κρίση που ….. μας έλαχε ! Δεν ήξεραν βλέπεις τι σημαίνει υπομονή και αγάπη για την πατρίδα και την οικονομία της που είχε τις ανάγκες της!
Χαίρονταν αυτοί που με βλέπανε αλλά και γω, που έβλεπα να με καμαρώνουν, για τις γνώσεις μου και καμάρωνα κάθε φορά στο καφενείο όταν ένιωθα να με χτυπούν στην πλάτη !
Τους εξηγούσα για την …… κρίση που μας βρήκε, και πώς θα τη φέρουμε στην κουφαλίτσα τη Μέρκελ και την καριόλα το Σόιμπλε, αν πολιτευτούμε με …… αριστερή επαναστατικότητα !
Η γριά μου, το χαβά της πάλι, με τις ορμήνιες της, …… ‘’να μην ανακατεύομαι’’! Και δε φτάνει αυτό, αλλά έβαλε και το γέρο μου στον ίδιο ντορό !
Η τοπική οργάνωση όμως του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε το όνομά μου με δέος κι ετοιμάζονταν να καταχωρίσει το όνομά μου δίπλα από τα ονόματα του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη και του Άρη ….. αυτουνού, μωρέ, με τα μαύρα μούσια !
Κάπως έτσι και με λίγη βοήθεια κάποιου μπάρμπα μου - που έτυχε να αρπάξει κάτι ψιλές από την Ασφάλεια του Παπαδόπουλου - έφτασε το όνομά μου και στα αυτιά κάποιων από τα … στελέχια του ΣΥΡΙΖΑ κι από κει στα αυτιά του ΑΡΧΗΓΟΥ μας, του Αλέξη. Κάπως έτσι έλαχε και στις εκλογές μου ζήτησαν βάλω για βουλευτής.
Σκέφτηκα ότι τζάμπα θα χαραμίσω το μπόι μου μ` αυτό το κομματάκι του κώλου, του 3 %, αλλά …… ‘’δε βαριέσαι’’ είπα ‘’ας βοηθήσω και γω, μπας και δουν άσπρη μέρα, οι φτωχομπινέδες! Κι έπειτα, δεν ξέρεις καμιά φορά πώς τα φέρνει ο διάολος ’’.
Έτσι κατέβηκα στις εκλογές.
Στην προεκλογική εκστρατεία τους ξέσκισα τους καργιόληδες, τους μνημονιακούς, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τους ρέστους, που είχαν σκύψει το κεφάλι και ψήφιζαν, χωρίς ανάσα, μέσα στο ‘’μπουρδέλο’’ – όπως αποκαλούσε ο κοσμάκης τη Βουλή - ό, τι τους έλεγε η Μέρκελ, την ώρα που οι κωλόμπατσοι βάραγαν τον κοσμάκη στις πλατείες και τους δρόμους !
Το χέρι μου πιάστηκε να μένει σηκωμένο για μέρες με τη γροθιά σφιγμένη ! Αυτό το τελευταίο κάπου το είχα δει σε μια μισοσκισμένη αφίσα του Τσε ! Αλλά η υπόσχεση υπόσχεση ! Μ` αυτό το χέρι θα έσκιζα τα γαμημένα τα μνημόνια !

Οι εκλογές έγιναν κι αναπάντεχα το κομματάκι έγινε κομματάρα, πιάνοντας 17 % και βάλε! Έχασα όμως την έδρα από κάποιο τσογλάνι, ψευτοεπαναστάτη που είχε κουνιάδο στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τον ‘’έσπρωξε’’ κρυφά, σε συνεννόηση με τα καθίκια της νομαρχιακής, που σε όλη την προεκλογική περίοδο με χτυπούσαν στην πλάτη.
Πιο πολύ στεναχωρήθηκα με τη γριά μου, που έκλαιγε και μουρμούραγε, με το δίκιο της, για ……’’την αχαριστία αυτουνού του κωλολαού, που με αδίκησε’’. Αλλά και η Ασπασία τα πήρε στο κρανίο ! Είχε αγοράσει καινούριο φόρεμα και περίμενε να ….. ‘’ανοίξει’’ το σπίτι στους φίλους. Ποιους φίλους δηλαδή, κάτι γλειφτρόνια του κερατά οι περισσότεροι !
Η επανάσταση πήρε φωτιά ! Κατάλαβα πως η ιστορία είχε μέλλον και σήκωσα αμέσως το όπλο μου, έβαλα στο σημάδι τους κωλομνηνονιακούς που προσκυνούσαν όλοι μαζί τους Γερμαναράδες κι έριχνα μπαταριές αβέρτα, όπου τους έπαιρνε το μάτι μου, ακόμα και σε αφίσες.
Άκουγα πως όπου να` ναι θα ξαναγίνουν εκλογές, ότι το μνημόνιο είχε κοντά ποδάρια. ‘Ετσι άρπαξα και γω τα δικά μου ποδάρια, τα έβαλα στον ώμο, όργωσα όλα τα κωλοχώρια του κερατά κι αναγκάστηκα να σφίξω το στομάχι και να ακούω τη μαλακία του κάθε πονεμένου, που η κρίση τον βάρεσε στο κεφάλι. Το καθενός που, τα καλά χρόνια, καλοπερνούσε και τώρα, που του ήρθε ο λογαριασμός, του κακοφάνηκε κι ήθελε να ξεκινήσω εγώ την επανάσταση. Έκανα την καρδιά πέτρα και τους έσφιγγα το χέρι χαμογελαστός.
Δικαιώθηκα και ο κόπος μου ανταμείφθηκε ! Σ` αυτές τις εκλογές ήρθε ο θρίαμβος ! Το όνομά μου φιγουράρει στη λίστα με τους 300 της Βουλής !
Η Ασπασία μού φαίνεται σαν να ψήλωσε καμιά δεκαριά πόντους κι απολαμβάνω το χαμόγελό της, το γεμάτο αγάπη και υποσχέσεις. Είχα καιρό να δω τα μάτια της να λάμπουν έτσι ! Η καημένη έχει ξεσκιστεί για χάρη μου ! Δεν προλαβαίνει να σηκώνει το τηλέφωνο!
Πρώτο δράσκελο και ανέβηκα τα σκαλοπάτια του ναού της δημοκρατίας, που κάποιοι αλήτες και απολίτικοι αποκαλούσαν …… δε θέλω να πω πώς ! Δεν πάει η γλώσσα μου τις βρισιές !
Τα φλας με στράβωσαν, το όργανο της τάξης κλαρίνο, με το χέρι παγωμένο να σημαδεύει τον κρόταφό του !!! Έπαθα πλάκα, αλλά γρήγορα ανέκτησα την ψυχραιμία μου! Το έχω από μικρός αυτό το προτέρημα ! Προσαρμόζομαι γρήγορα στο κλίμα ! Πήρα βαθιά ανάσα και δρασκέλισα το κατώφλι του ….. ‘’ναού της δημοκρατίας’’ ! Πρώτος σταθμός το εντευκτήριο της Βουλής ! Ξέρεις, έτσι λένε τον καφενέ του …. ‘’ναού’’ ! Μάγκα, άλλο να σου τα λέω και άλλο να τα βλέπεις ! Ρε φιλάρα, σκέφτηκα, αν έτσι ήταν τα μπουρδέλα εγώ θα ξημεροβραδιαζόμουνα στις πουτάνες ! Ένιωσα ντροπή που δε φορούσα γραβάτα, αλλά η γραμμή του κόμματος είναι γραμμή ! Τελεία και παύλα !! Άλλωστε είπαμε ! Με λένε Νώντα – έλα ντε - και η μαγκιά μου είναι ότι προσαρμόζομαι τάχιστα !! 
Γι` αυτό και από τη δεύτερη μέρα που είχα αυτοκίνητο freε, κινητά free, φραπεδιές ημιfree, γραμματέα και βάλε, ένιωσα τον αέρα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας να γεμίζει τα πλεμόνια μου ! Ξέρεις, ρε φιλάρα, τι είναι να έχεις τα μάτια του οργάνου της τάξεως, καρφωμένα πάνω σου, όχι για να σου ζητήσει τα στοιχεία σου, αλλά για να μην πάθεις κρυολόγημα ; Ξέρεις τι είναι να σε σέβονται και να σε καλημερίζουν όλοι στην πολυκατοικία και στη γειτονιά, που μέχρι χτες δε σε ήξεραν οι μπινέδες ; Συγγνώμη, αν καμιά φορά μου ξεφεύγει και βρίζω, αλλά ξέρεις, βασικά, παλιές κακές συνήθειες !
Κι ήρθε η μέρα της ψηφοφορίας για το πρόγραμμα που μας πρότεινε η εταίρος μας κ. Μέρκελ και ο αξιότιμος σύμμαχός μας ο κ. Σόιμπλε ! Αφήστε τις μαλακίες που φωνάζουν κάποιοι απροσάρμοστοι, απ` έξω στις πλατείες,  για μνημόνια ! Τόσο ζώα που δεν καταλαβαίνουν ούτε την ΑΒ ! Που δεν αντιλαμβάνονται ότι αν δε στηριχτεί ο πυλώνας της οικονομίας μας, οι τράπεζες, θα χρεοκοπήσουμε !
Εγώ είμαι ο Νώντας και θα τιμήσω το όνομά μου ! Θα ψηφίσω ό` τι λέει ο Αρχηγός, που ξέρει ! Που ξενύχτισε σε διαπραγματεύσεις, ενώ θα μπορούσε να απολαμβάνει την ησυχία του και την αγκαλιά της Περιστέρας του !! Θα σώσουμε την πατρίδα έστω κι αν …… κακοκαρδιστούν κάποιοι καλομαθημένοι συνταξιούχοι, που ξέχασαν την κατοχή! Όσο για κάτι τσογλάνια που γράφουν συνθήματα στους τοίχους, ας αφήσουν τα σπρέι και τις μπογιές κι ας κοιτάξουν να πιάσουν καμιά δουλειά ! Το μεροκάματο βγαίνει με σκληρή δουλειά ! Δε φτάνει που …… τους έχουμε δώσει το δικαίωμα να πάνε όποια ώρα θέλουν να βρουν δουλειά στα πέρατα της Ευρώπης, με μια ταυτότητα και μόνο, αλλά διαμαρτύρονται κι από πάνω !
Μένα με λένε Νώντα και θα τηρήσω τον αντρικό λόγο που έδωσα στο κόμμα ! Στον Αρχηγό ! Αυτά περί συντάγματος και Εθνικής Ανεξαρτησίας τα λέμε κι εμείς στις τηλεοράσεις, αλλά για τις γριούλες που έχουν ακόμα αναμνήσεις από την κατοχή ! Σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα ! Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η νέα μας πατρίδα !
Και να θυμάστε ! Εμείς μπορεί να κάναμε συμβιβασμό, αλλά δε ….. συμβιβαστήκαμε !
Κι αυτό το λέω γιατί το βροντοφώναξαν στα κανάλια και τα ραδιόφωνα και οι αγαπητοί μου συνάδελφοι και σύντροφοι Βαρεμένος και Τριανταφυλλίδης !
Βεβαίως και ψήφισα ‘’ναι σε όλα’’ ! Εμένα με λένε Νώντα κι αγαπώ την Ψωροκώσταινα !!

Κώστας Γιαννιώτης

Μέλος του ΕΠΑΜ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Έκκληση του ΕΠΑΜ προς τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες να απόσχουν από την 5η Ελληνογερμανική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από 4 μέχρι 7 Νοεμβρίου


Από 4 έως 7 Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο η 5η Ελληνογερμανική συνάντηση στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης, που συμφωνήθηκε από τον Μάρτιο του 2010 ανάμεσα στην τότε ελληνική κυβέρνηση ΓΑΠ και την Γερμανία.
Η αποκαλούμενη ελληνογερμανική εταιρική σχέση, δεν εντάσσεται στις καλώς εννοούμενες διακρατικές σχέσεις με βάση την αμοιβαιότητα που οφείλει να διατηρεί η χώρα μας με όλες τις χώρες εντός και εκτός ΕΕ, αλλά συνιστά προνομιακή, αποικιακού τύπου διείσδυση της Γερμανίας στην Ελλάδα. Η ελληνογερμανική εταιρική σχέση θεμελιώνεται σε μια πολιτική ανοιχτής εξαγοράς Δήμων και Περιφερειών στην Ελλάδα με σκοπό την ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων (ενέργεια, υποδομές, διαχείριση απορριμμάτων, κοκ) προς όφελός της Γερμανίας. Η τακτική αυτή αναβιώνει την εποχή του αποικιακού κλήρινγκ που εφάρμοσε η χιτλερική Γερμανία σε βάρος της Ελλάδας υπό καθεστώς δικτατορίας του Μεταξά το 1936-1939. Ίδιες λογικές και ίδιες πρακτικές μ' εκείνη την εποχή, που καταδικάστηκε όχι μόνο από τον ελληνικό λαό, αλλά κι απ' όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Η συνέλευση, έτσι, αποτελεί θεσμό Γερμανικής εμπνεύσεως, που κινεί ο Γιοακείμ Φούχτελ. Έχει σαν στρατηγικό στόχο την περαιτέρω διείσδυση της Γερμανίας στην οικονομική, πολιτική και πνευματική ζωή της χώρας και τη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου με σκοπό τον έλεγχο των πόρων της χώρας και την αναπτυξιακή πορεία των περιφερειών και των δήμων .Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση αυτή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πέρυσι στη Κρήτη, αλλά λόγω λαϊκών αντιδράσεων δεν έγινε.

Το ΕΠΑΜ ζητεί από τους δήμαρχους και τους περιφερειάρχες να απόσχουν από αυτήν την συνάντηση και έτσι να μην συμμετάσχουν στην ακόμα βαθύτερη υποδούλωση της χώρας.

19.10.15



Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Το ‘’άλλοθι’’ των πολιτικών απατεώνων !!

‘Όλα τα καθεστώτα που διακρίθηκαν για τη φασιστική τους νοοτροπία, είχαν αρκετά κοινά γνωρίσματα. Ένα από αυτά  είναι και το γεγονός ότι πάντα ατένιζαν το μπόι τους μετρώντας τον ίσκιο τους, όπως αυτός εκτεινόταν με το ……. πλάγιο πρωινό φως του ήλιου ! Και καμάρωναν και ακκίζονταν ! Απέφευγαν πάντα τον ήλιο του μεσημεριού, που το φως έδειχνε το πραγματικό τους μπόι !
Έτσι και το σημερινό καθεστώς. Όχι μόνο μετρά το μπόι του πέρα από το πραγματικό, αλλά το επιδεικνύει με προκλητικότητα.

Φαίνεται πως έχουν κάνει ειδικά σεμινάρια για το πώς να απαντούν στις ερωτήσεις που αφορούν στα μέτρα γενοκτονίας σε βάρος του ελληνικού λαού. Και απαντούν με …… κασέτα ! ‘’Ο ελληνικός λαός ήξερε τι υπογράψαμε και παρ` όλα αυτά μας εμπιστεύτηκε ……. κατά πλειοψηφία’’(!!)
Δεν είναι μόνο προκλητικοί ! Αναδεικνύονται σε κοινούς πολιτικούς απατεώνες ! Σε αλχημιστές που πλαταγίζουν τις σημαίες της ξετσιπωσιάς τους, καμαρώνοντας τον ίσκιο τους και διαλαλώντας ότι …… ‘’ο λαός έδωσε στον κυβερνητικό συνασπισμό (ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ) το σημαντικότατο ποσοστό του 39,15 % ‘’ !!
Μάλιστα !! Έτσι είναι αφού το λένε οι πολιτικοί απατεώνες ! Όχι για τίποτε άλλο αλλά γιατί μιλούν για ποσοστό που τους έδωσε …… ο λαός.
Γνωρίζουν πολύ καλά όμως, ότι το ποσοστό που διαλαλούν δεν τους το έδωσε ο ελληνικός λαός, αλλά το ποσοστό των ψηφισάντων!! Με άλλα λόγια το …… 56,5 %
του συνόλου του εκλογικού σώματος !

Άντε να δούμε, λοιπόν !
Όταν ‘’εισπράττεις’’ το 39,15 % του 56,5 %, τότε το πραγματικό ποσοστό που ‘’εισέπραξες’’ από το σύνολο του εκλογικού σώματος δεν είναι ούτε χιλιοστό παραπάνω από το …… 22,11 % του εκλογικού σώματος ( 20,03 % για τον ΣΥΡΙΖΑ και 2,Ο8 % για τους ΑΝΕΛ) !!
[Ας παραβλέψουμε - επειδή έχουμε μεγάλο στομάχι, που ……. χωρά πολλά – και ας κάνουμε το κορόιδο για το ρόλο που μπορεί να έπαιξε και η θεία από το Σικάγο ( βλ. Singular )  κι ας δεχτούμε ότι αυτό ήταν το πραγματικό αποτέλεσμα.]

Χρησιμοποιούν λοιπόν σαν ‘’άλλοθι’’, αλλά και σαν μάρτυρες υπεράσπισης τού εγκλήματός τους, σε βάρος της χώρας και του λαού, τη μειοψηφία του ελληνικού λαού που τους ψήφισε, την αποτελούμενη – κυρίως - από κομματόσκυλα και οπαδούς, πολιτικά και διανοητικά ανάπηρους ! Βαφτίζουν αυτήν την ελεεινή μειοψηφία …… ‘’πλειοψηφία’’ και επικαλούνται τη συναίνεση ενός ολόκληρου λαού στον αφανισμό του και στην διάλυση της κρατικής υπόστασης της χώρας !

Το δόγμα …. ‘’ο λαός ήξερε τι ψήφιζε’’ δεν είναι μόνο απάτη. Είναι πρόκληση και ύβρις, ακόμα και εναντίον αυτών των λίγων που τους ψήφισαν. Γιατί, ακόμα κι αυτοί οι ανεγκέφαλοι που τους ψήφισαν, αν υποψιάζονταν έστω και μέρος των μέτρων που προωθούν για ψήφιση, όχι μόνο δε θα τους έδινε την ψήφο του αλλά θα τους κυνηγούσε με φτυάρια και κασμάδες !

Ίσως πει κάποιος ότι είμαι υπεραισιόδοξος ή ότι προβάλλω σαν πραγματικότητα τις επιθυμίες μου.
Ίσως !
Ίσως όμως και να` χω δίκιο, που άρχισα να ακούω, ήδη, μηχανές ελικοπτέρων να ζεσταίνονται !!
Σ` αυτόν τον τόπο οι κατοχές και οι χούντες ήταν πάντα θνησιγενείς και είχαν πάντα όχι μόνο μικρό μπόι αλλά και κοντά ποδάρια !!

 Κώστας Γιαννιώτης

Μέλος του ΕΠΑΜ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Δώστε, ρε παιδιά, μια ακόμη ευκαιρία στο παιδί!

του Δημήτρη Καζάκη

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την απελευθέρωση της δόσης των 2 δισ. ευρώ. Που θα πάει κι αυτή η δόση; Μα φυσικά στο χρέος. Ποιος θα την χρωστάει; Μα φυσικά όλοι εμείς. Τα γνωστά υποζύγια.

Ε, και; Τι μας νοιάζει; Αρκεί που στο παιδί, σ' αυτό το γλυκό παιδί της αριστεράς μαζί με τον Καμμένο Έλληνα, δώσαμε ακόμη μια ευκαιρία. Άλλωστε φροντίσαμε όλοι εμείς που θεωρούμε όλους το ίδιο, να έχει την καλύτερη συμπολίτευση και αντιπολίτευση που θα επιθυμούσε.

Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο είναι το πρώτο από μια ολόκληρη σειρά ανάλογων νομοθετικών πρωτοβουλιών που απαιτούν οι δανειστές. Και προβλέπει τα εξής βασικά:

Από 1/1/2016 αύξηση φορολογίας: Σε εισόδημα από ενοίκια:

• Εισόδημα έως 12.000 ευρώ: Φόρος 15% (από 11%)
• Εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ: Φόρος 35% (από 33%)
• Αναδρομικός φόρος: Σε ανείσπρακτα ενοίκια (από 1/1/2015)
• Θα πληρώνεται ΕΝΦΙΑ ακόμη για 1 ευρώ φόρο: Προηγούμενο όριο 5 ευρώ....
• Συμπληρωματικός φόρος ΕΝΦΙΑ: Στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα

Κατασχέσεις για φοροδιαφυγή-ανακριβείς δηλώσεις:

• 50% καταθέσεων
• 50% μετρητών σε θυρίδες
• 100% περιεχομένου θυρίδων (κοσμήματα, έργα τέχνης κτλ.)
• Φυλάκιση 1 έως 3 έτη για μη υποβολή δηλώσεων, ΦΠΑ, απόκρυψη στοιχείων
• Πρόστιμα για μη έκδοση αποδείξεων

Ρύθμιση 100 δόσεων:

• Λιγότερες δόσεις όταν ο οφειλέτης έχει την οικονομική δυνατότητα
• Χάνουν τη ρύθμιση όσοι δεν πληρώνουν μέσα σε 30 μέρες τα νέα χρέη τους

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

• Επιβάλλονται ίδιες μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
• Καταργείται η δυνατότητα συνταξιοδότησης επαγγελματιών με χρέη στα ταμεία έως 25.000 ευρώ
• Καταργείται η μείωση έως και 2 κατηγορίες ασφαλιστικών εισφορών για γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους
• Καταργείται η επαναχορήγηση συντάξεις ΟΓΑ 360 € σε ανασφάλιστους υπερήλικες
• Δίδεται η κατώτερη σύνταξη στους συνταξιούχους με αναπηρία (67% και άνω)

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, «δεν έχουμε πίεση από έξω, θα μπορούσαμε να πηγαίναμε και περισσότερες μέρες. Αυτό που τους ενδιέφερε είναι να είναι κατατεθειμένο το νομοσχέδιο.»

Δεν χαίρεστε; Δεν αισθάνεστε εθνικά υπερήφανοι που οι δανειστές μέσα στη μεγαθυμία τους, επιτρέπουν στο κατοχικό κοινοβούλιο της χώρας μας να συζητήσει -χωρίς κανένα αντίκρισμα, χωρίς κανένα νόημα γιατί όλα έχουν προσυμφωνηθεί- για μερικές μέρες. Κι έτσι θα μας επιτρέψουν να χαρούμε κοινοβουλευτική πρόζα με πρωταγωνιστές το καλό παιδί Τσίπρα, τον Βαγγέλα, τον "αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία" Μιχαλολιάκο, τον "για όλα φταίει ο καπιταλισμός" Κουτσούμπας και φυσικά το τρίο Στούτζες, Λεβέντης, Φώφη, Σταύρος. Θα χαρούμε πολιτικό διάλογο.

Το μονοπρόσωπο νοικοκυριό στην Ελλάδα με μέσο εισόδημα και χωρίς ανήλικο τέκνο έχασε την περίοδο 2010-2014 από το ετήσιο εισόδημά του μετά τους φόρους πάνω από 3.400 ευρώ. Ένα μέσο νοικοκυριό με 2 ανήλικα τέκνα και 2 εργαζόμενους με τον ένα να παίρνει το μέσο εισόδημα και ο άλλος το 67% του μέσου εισοδήματος, έχασε στην ίδια περίοδο 6.200.

Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουν χάσει ακόμη 1.000 με 1.200 ευρώ από το ετήσιο εισόδημά τους. Αυτό σημαίνει ότι το μονοπρόσωπο νοικοκυριό ίσα-ίσα θα τα βγάζει πέρα με 14.000 ευρώ μέσο ετήσιο εισόδημα μετά τους φόρους. Ενώ το νοικοκυριό με 2 εργαζόμενους γονείς και 2 ανήλικα τέκνα θα χρειάζονται επιπλέον 7.000 ευρώ ετήσια για να ισοφαρίσουν το επίσημο όριο φτώχειας.

Ε, και; Το ευρώ να είναι καλά και οι δανειστές μας. Άλλωστε έχουμε εναλλακτικές. Θα τους τσακίσει η αντιπολίτευση. Θα τους δείξει η ΧΑ και προπαντός το ΚΚΕ. Τους βλέπετε πώς ιδρώνουν μόνο με την σκέψη ότι έχουν να αντιμετωπίσουν Μιχαλολιάκο και Κουτσούμπα.

Δεν βλέπετε επίσης το οργίλο ύφος των Χατζηνικολάου της στημένης ενημέρωσης; Δεν πάει άλλο, φωνάζουν αυτοί που έκαναν το παν να οδηγηθεί η χώρα και οι πολίτες της σ' αυτό το αδιέξοδο. Αλλά αυτοί ξέρουν να λειτουργούν ως βαλβίδες εκτόνωσης της οργής του κόσμο, για να τους στήσουν την εναλλακτική. Αυτή είναι η δουλειά τους. Τζιτζικώστας θα λέγεται; Λεβέντης; Ε, όλο και κάποιον θα βρουν. Από υπόκοσμο αυτή η χώρα, άλλο τίποτε. Κι ο χειρότερος βρίσκεται ήδη στην επαγγελματική πολιτική, ή προσπαθεί να μπει σ' αυτήν.

Και τέλος πάντων, τι άλλο θέλετε; Όλοι ίδιοι είναι και δεν υπάρχει εναλλακτική. Τα κεφάλια λοιπόν μέσα και βιώστε το χειρότερο μνημόνιο που έχει εφαρμοστεί σ' αυτή την χώρα. Ίσως και παγκόσμια. Κι όποιος αποκτήσει επιτέλους προσωπική αξιοπρέπεια και μάθει αυτό που για αιώνες διδάσκει η ιστορία, ότι όποιος υποχωρεί γιατί φοβάται τα χειρότερα είναι απολύτως σίγουρο ότι θα τα ζήσει. Και συχνά τη στερνή του γνώση την αποκτά με κόστος την ίδια τη ζωή του, τη ζωή των δικών του και σίγουρα της πατρίδας του. Πάντως, όπως και νάχει, εδώ είμαστε εμείς.

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις της 16-10-2015

Ανακοίνωση


Ψηφίζεται αύριο 16/10/2015 στο κατοχικό κοινοβούλιο, το πολυνομοσχέδιο με πολλά μέτρα από την  από την πρώτη σειρά των προαπαιτούμενων,  που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές.
Το πολυνομοσχέδιο της ντροπής, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέτρα για την αύξηση της φορολογίας εισοδήματος,  επιβολή αναδρομικών  φόρων σε ανείσπρακτα ενοίκια, ενώ προχωρά σε κατασχέσεις καταθέσεων μετρητών σε λογαριασμούς και θυρίδες. Παράλληλα,  δυσκολεύει το μέτρο των 100 δόσεων, αφού προβλέπει  να χάνεται η ρύθμιση αν δεν καταβάλλεται η δόση εντός 30 ημερών ενώ διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ με περαιτέρω επέκτασή του σε περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Το πολυνομοσχέδιο προχωρά επίσης σε μείωση των συντάξεων και αυξήσεις των ορίων ηλικίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, καταργεί την συνταξιοδότηση στους ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη άνω των 25000 ευρώ, καθώς και την επαναχορήγηση του επιδόματος του ΟΓΑ (360 ευρώ) σε υπερήλικες, ενώ ταυτόχρονα προωθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ευνοώντας την ανεξέλεγκτη ιδιωτικοποίηση σε ότι παραμένει ακόμα όρθιο στην χώρα.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με περίσσιο θράσος, είναι εντεταλμένη από τους δανειστές να νομοθετήσει, ξεπερνώντας σε τόλμη όλες τις προηγούμενες δοσιλογικές κυβερνήσεις των μνημονίων.
Παρά την ανεκδιήγητη στάση των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων καθ’ όλη την διάρκεια των μνημονίων και παλιότερα, και ενάντια σε κάθε μοιρολατρική στάση και παθητικότητα,  γυρίζοντας την πλάτη σε όσους μας λένε  ότι τίποτα δεν αλλάζει, το ΕΠΑΜ καλεί τα μέλη του και τους φίλους του,  κάθε εργαζόμενο,  συνταξιούχο, ελεύθερο επαγγελματία, φοιτητή και νέο, άνεργο, να συμμετέχουμε  με τα σωματεία μας, στις αυριανές κινητοποιήσεις στην Πλατεία Συντάγματος στις 7:00 το απόγευμα.
Να παλέψουμε ενάντια στην μνημονιακή λαίλαπα,  την οικονομική κατοχή, την  υποδούλωση της πατρίδας σε ξένα κέντρα αποφάσεων.
Ο μόνος χαμένος αγώνας, είναι αυτός που δεν δίνεται.



16/10/2015

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ολοκληρώνουν τη σφαγή του Διστόμου !! Αναδρομικά και με τόκους !!



Μιλώντας για το 3ο μνημόνιο ο Σόιμπλε ….. ‘’εξομολογήθηκε’’ τις μύχιες σκέψεις του στο Βαρουφάκη, λέγοντας …. «Αυτό το πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει. Είναι σχεδιασμένο να αποτύχει» (!!)
Το γεγονός ότι η κυνική ομολογία, του εκπροσώπου του Δ΄Ράιχ, προκάλεσε εντύπωση και έγινε θέμα έκτακτης ειδησεογραφίας, είναι απόδειξη ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει με τι έχει να κάνει και τι του μέλλει να υποστεί. Δεν έχει αντιληφθεί τις πραγματικές απώτερες επιδιώξεις και τους εγκληματικούς στόχους της ‘’ακρίδας’’ που έπεσε στον τόπο μας !!
Παραπλανούν, αποπροσανατολίζοντας, έναν ολόκληρο λαό με …. ‘’καταληκτικές’’ ημερομηνίες, αριθμούς, τόκους και χρονοδιαγράμματα, για να κρύψουν από κάτω τους τα πολυβόλα που θα θερίσουν !
Για τρίτη φορά θα παραθέσω απόσπασμα από άρθρο μου, που δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2012, με τίτλο …. ‘’Το ζήτημα είναι σημειολογικό’’. Έγραφα λοιπόν εκεί ότι …… « όταν ο Σόιμπλε ρωτήθηκε από δημοσιογράφο ‘’γιατί επιμένουν στην περικοπή μισθών και συντάξεων, όταν η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στην εξαθλίωση και δεν προσανατολίζονται σε άλλα ισοδύναμα μέτρα που δεν θα πλήττουν μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους;’’, ο Σόιμπλε απάντησε κυνικά ότι …’’το ζήτημα είναι κυρίως σημειολογικό’’ !!!!!». Και συνέχιζα ότι μ` αυτή τη λεξούλα …..  φωνάζει στον Έλληνα πως ….. «για μένα, το μαφιόζο-τοκογλύφο, σημασία δεν έχει  να πάρω μόνο τα λεφτά που έχω υπολογίσει ότι θα πάρω . Σημασία για μένα έχει να πάρω το σπίτι σου , το χωράφι σου, το μαγαζάκι σου και το γραφειάκι σου, τις ακρογιαλιές και τα λαγκάδια σου , τις βουνοκορφές και τα χωριουδάκια σου , τον ήλιο , τον αέρα και το νερό σου και τελικά το τομάρι της ψυχής σου. Να σε φτάσω , ψευτοπερήφανε  Έλληνα , να σέρνεσαι αναξιοπρεπής και ελεεινός στα παζάρια της Ευρώπης και της υφηλίου αναζητώντας ένα κομμάτι ψωμί για σένα και τα παιδιά σου .Γιατί ήσουν , και είσαι ακόμα , αγκάθι χοντρό στο πόδι μου, που έναν αιώνα τώρα παλεύει να πατήσει γερά τον τόπο – έξοδο προς τη Μεσόγειο. Γιατί δεκάδες χρόνια τώρα με εμπόδιζες να κάνω μόνιμο τουριστικό μου θέρετρο την Ελλαδίτσα σου – το ‘’σπιτάκι του Θεού’’-  όπως ονομάζουν οι Ρώσοι την Ελλάδα . Αυτή για μένα είναι το Ελντοράντο μου !! Να ,γιατί επιμένω στην εξαθλίωσή  και  την  εξόντωσή  σου . Το  ζήτημα , λοιπόν , δεν  είναι  μόνο οικονομικό. Είναι –κυρίως –  ‘’σημειολογικό’’.

Για να πετύχουν τους στόχους τους ξέρουν αυτοί τον τρόπο. Θα εφαρμόσουν τακτικές Διστόμου. Μόνο που αυτή τη φορά τα όπλα τους θα είναι οικονομικά και δικονομικά. Και όργανά τους, για την επιτυχία του σκοπού τους, θα είναι οι εθελόδουλες μαριονέτες – ‘’δεξιές’’, ‘’αριστερές’’ και ‘’κεντρώες’’ – που παίζουν το ρόλο κυβερνήσεων και κοινοβουλίων.

Αν έτσι έχει το ζήτημα, τότε είναι μεγάλες οι ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να λένε ότι στέκονται απέναντι στα μνημόνια, τις τρόικες και τις πρακτικές των ‘’αγορών’’ .
Στο Δίστομο, τα Καλάβρυτα, την Κάνδανο, το Αμάρι Χανίων και εκατοντάδες άλλους μαρτυρικούς τόπους της πατρίδας μας, οι τότε ναζί δε ρώτησαν κανέναν αν είναι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος. Έφτανε που πατούσε αυτόν τον ιερό τόπο και τον θεωρούσε πατρίδα του. Ούτε και τώρα θα ρωτήσουν. Θα ‘’πυροβολείται’’ οποιοσδήποτε ζει σ` αυτόν τον τόπο και τον θεωρεί δικό του !!
Από την επερχόμενη σφαγή δεν κινδυνεύει καμιά ‘’δεξιά’’, καμιά ‘’αριστερά’’, κανένα ‘’κέντρο’’!
Κινδυνεύει ο κάθε Έλληνας !
Κινδυνεύει ο τόπος μας, η πατρίδα !
Μια πατρίδα με την οποία δεν έχουν καμιά σχέση όλοι οι ελληνόφωνοι δωσίλογοι, συνεργάτες των κατακτητών και η διαπλοκή που τους στηρίζει και τους προωθεί ! Γιατί αυτοί δεν έχουν πατρίδα. Πατρίδα τους είναι ο κάθε τόπος της γης στον οποίο έχουν φυλαγμένο τον κορβανά τους !!
Άρα ο αγώνας δε μπορεί, σ` αυτή τη φάση, να έχει άλλο στόχο από αυτόν της υπεράσπισης της πατρίδας. Μιας πατρίδας που ανήκει στο λαό της !
Γι` αυτό και ο αγώνας θα πρέπει να είναι παλλαϊκός. Σ` αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να κληθεί το σύνολο του ελληνικού λαού ! Πέρα από κομματικές και ιδεολογικές ταυτότητες και παρωπίδες !

Οι μέρες και οι ώρες είναι τόσο κρίσιμες, που κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το όνομά τους ! Χωρίς γαλαντομίες, τσιριμόνιες και φραγκολεβαντίνικες ευγένειες !!

Εκείνος που σ` αυτή την κρίσιμη στιγμή θα επιμείνει στον κομματικό και ιδεολογικό διαχωρισμό του Έλληνα, για να τον καλέσει σε πανστρατιά, για την υπεράσπιση της πατρίδας, τότε…… είτε το θέλει είτε όχι, βάζει φραγμούς στη συσπείρωση του λαού ! Αφοπλίζει το  πατριωτικό, εθνικοαπαλευθερωτικό δυναμικό που κρατά βαθιά κρυμμένο μέσα της μια τεράστια μερίδα του λαού μας, πέρα από κόμματα, παρατάξεις και ιδεολογικές διαφορές !!

Εκούσια ή – βλακωδώς – ακούσια, θα παίξει ρόλο πεμπτοφαλαγγίτη και σαν τέτοιος  θα κριθεί !!  

Κώστας Γιαννιώτης
Μέλος του ΕΠΑΜ
               


Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Με εντολή της Κομαντατούρ !!


Κάθε καινούρια μέρα που ξημερώνει, φτάνουμε όλο και πιο κοντά στον εκφασισμό του – εναπομείναντος - ελληνικού κράτους !
Οδεύουμε σε μια επικίνδυνη φασιστική λογική που αυτές τις μέρες εκπορεύεται, κύρια, μέσα από το Υπουργείο Οικονομικών, την έδρα της διοίκησης του στρατού κατοχής σήμερα!
Με το ν. 4174/2013 και μέσα από τα άρθ. 23 και 25 παράγρ. 3 ο χερ Φ. Αλεξιάδης εκτελώντας τις προσταγές του νέου gauleiter (γκαουλάιτερ) στη χώρα μας, ενεργοποιεί νόμο του 2013, τον οποίο δεν τόλμησαν να ενεργοποιήσουν οι προηγούμενοι.
Ένα νόμο που στο άρθρο 25 παράγρ. 3 εξειδικεύει  ότι ………
«Η  Φορολογική Διοίκηση δύναται να διενεργεί επιτόπιο φορολογικό έλεγχο και εκτός του επισήμου ωραρίου εργασίας [……….]  Η είσοδος(σ.σ. έτσι λένε τώρα την έφοδο, το μπουκάρισμα) στην κατοικία του φορολογουμένου επιτρέπεται μόνο με εντολή (σ.σ. όχι με παρουσία) του αρμόδιου εισαγγελέα».

Την ίδια ώρα όμως ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Βασίλης Αλεξανδρής κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητα και επισημαίνει χαρακτηριστικά ……..
«Όλως δε ασαφώς, στην παρ. 3 του άρθρου αυτού (τελ. εδάφιο) προβλέπεται η δυνατότητα εισόδου στην ‘’κατοικία’’ του φορολογουμένου ‘’μόνο με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα’’. Είναι προφανές ότι η εν λόγω πρόβλεψη στερείται της απαιτούμενης ‘’ποιότητας νόμου’’, η δε κατ` οίκον έρευνα δεν έχει μόνο προληπτικό, αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα. Έτσι, ο κίνδυνος καταστρατήγησης θεμελιωδών δικαιωμάτων του καθ` ου η έρευνα  […….]. είναι απτός και συγκεκριμένος».

Με απόφαση λοιπόν της κυβέρνησης, θα μπορούν εφοριακοί υπάλληλοι να εισβάλλουν, όποια ώρα του 24ώρου θέλουν, σε όποιο σπίτι Έλληνα θέλουν, για όσες ώρες θέλουν, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, ο οποίος θα έπρεπε να επιβλέπει την …….. ποιότητα και τη μορφή της έρευνας, αλλά και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν στο όνομα της ….. ‘’έρευνας’’ ! Ο μόνος παρών, που θα ‘’επιβλέπει’’ και θα ‘’ελέγχει’’ τους ελεγκτές, θα είναι η ……. υπογραφή του εισαγγελέα !!

Δεν είναι μόνο το θράσος τής – με νόμο – καταπάτησης του συντάγματος που ενοχλεί.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αυτοί που κόπτονται για τη ‘’δημοκρατία’’ τους και την τήρηση του συντάγματός τους (του λυμφατικού αυτού συντάγματος, που έκοψαν και έραψαν στα μέτρα τους) το τσαλαπατούν όποτε θέλουν.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μια τέτοια πρακτική ξυπνάει μαύρες μνήμες της α΄ κατοχής, της εποχής που ουσιαστικός κυβερνήτης της Ελλάδας ήταν ο διοικητής της κομαντατούρ, ο διαβόητος εγκληματίας πολέμου Βάλτερ Σιμάνα !

Το πιο επικίνδυνο είναι ότι προβάρουν το ‘’κοστούμι’’ που ετοιμάζονται να φορέσουν στον ελληνικό λαό, από δω και μπρος, και την πολιτική πρακτική που είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν. Με τη δικαιολογία της καταπολέμησης – τάχα -  της φοροδιαφυγής, θα επιχειρήσουν να εκμαιεύσουν τη συγκατάθεση της κοινωνίας στην παραβίαση κάθε ίχνους συνταγματικής επιταγής !
Επιχειρούν να οδηγήσουν την κοινωνία σε μιθριδατισμό και στην αποδοχή μέτρων φασιστικής νοοτροπίας. Μέτρων που σταδιακά και μεθοδικά θα επεκτείνονται στην καθημερινότητα της ζωής και της δραστηριότητας της κοινωνίας και θα ξηλώνουν, ένα ένα, όσα από τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη έχουν μείνει ακόμα άθικτα!!

Τη θέση του Βάλτερ Σιμάνα έχει καταλάβει σήμερα ο Ολλανδός Μάαρτεν Φερβέι !!

Επειδή, αυτός ο τελευταίος, είναι εκείνος που στην ουσία πρωθυπουργεύει και έχει το δικαίωμα να εισβάλλει, όποια ώρα θέλει, ακόμα και στο γραφείο του ‘’πρωθυπουργού’’ , οι υποτελείς παρατρεχάμενοι και σφουγγοκωλάριοι ‘’υπουργοί’ θεωρούν δικαίωμά τους να εφαρμόζουν τις ίδιες πρακτικές στην πλάτη του ελληνικού λαού !
Επειδή τα μέτρα και σταθμά, της αξιοπρέπειας και της ηθικής, έχουν μηδενιστεί για τους υποτελείς ‘’κυβερνώντες’’, προβάλλουν τους εαυτούς τους στο πρόσωπο μιας ολόκληρης κοινωνίας και επιχειρούν να συμπαρασύρουν στο κατάντημά τους ολόκληρο το φάσμα της πολιτικής πρακτικής του τόπου μας.

Επειδή γνωρίζουν, καλύτερα από τον καθένα, ότι τη γενοκτονία και την εξόντωση του ελληνικού λαού δεν μπορούν να την πετύχουν με συνήθεις πολιτικές πρακτικές, θα καταφύγουν σε πολιτικές φασιστικής έμπνευσης. Θα επιχειρήσουν να κάνουν τον τρόμο και την απόγνωση μέσο επιτυχίας του σκοπού και του στόχου τους, για εξανδραποδισμό των ιθαγενών αυτού του τόπου.

Μια ιδιότυπη φασιστική δικτατορία – με κοινοβουλευτικό μανδύα – χτίζεται βήμα το βήμα. Κι αυτή τη φορά με ……. ‘’αριστερό’’ πρόσημο !

Όμως !! Ό, τι δεν κατάφεραν να επιτύχουν τα πολυβόλα των Σιμάνα και Ράλληδων, τα μακρονήσια και τα μπουντρούμια των Παπαδόπουλων και των Μακαρέζων, πιστεύουν ότι θα το πετύχουν οι τράπεζες, οι εφορίες και οι κατασχέσεις των Φερβέι, Αλεξιάδηδων και  Τσιπραίων ;
Πολλές φορές αυτός ο λαός βρέθηκε στα πρόθυρα του αφανισμού και κατόρθωσε, με την ψυχή στο στόμα να τινάξει από το σβέρκο του τους δυνάστες του και να τους στείλει στο διάολο ! Αυτή θα είναι η μοίρα τους και σ` αυτή την καμπή της ιστορίας, όσο κι αν φαίνεται γονατισμένο το ηθικό του λαού!

Κώστας Γιαννιώτης

Μέλος του ΕΠΑΜ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την αντιστασιακή δράση των Κρητικών!

Δελτίο Τύπου


Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την γενναία αντίσταση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Ρεθύμνου Κρήτης, απέναντι στην μεθοδευμένη επιχείρηση εγκατάστασης ανεμογεννητριών (ΒΑΠΕ) στους ορεινούς όγκους του νομού.
Επί της ουσίας οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, απέτρεψαν με την παρουσία και μαχητική τους στάση την εγκατάσταση τριών ανεμογεννητριών, τρέποντας σε φυγή τα συνεργεία που εμφανίστηκαν στο νησί, διαμηνύοντας σαφώς   προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι επενδύσεις που δεν ωφελούν την τοπική οικονομία, καταστρέφουν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή  και αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο, , δεν θα γίνουν αποδεκτές.
Η πρόβλεψη για εγκατάσταση 646 ανεμογεννητριών στην Κρήτη  είναι ένα τεράστιο θέμα, το οποίο εγείρει μείζον ζήτημα για το μέγεθος της επένδυσης σε σχέση με τις ανάγκες του νησιού,αφού  απαιτεί τεράστιες περιβαλοντολογικές αλλαγές (διανοίξεις δρόμων σε δασικές εκτάσεις, καταστροφή βοσκοτόπων, παρέμβαση στο φυσικό ανάγλυφο κ.ά.) σε βάρος των κατοίκων, και προς όφελος ιδωτικών εταιρειών, ενώ  παραβιάζει  ακόμα και οδηγίες της ΕΕ για την έγκριση έργων σε περιοχές  που εντάσσονται στην προστασία NATURA 2000. (βλέπε επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση τον Ιούλιο 2014)
Το ΕΠΑΜ στέκεται αλληλέγγυο στους κατοίκους της Κρήτης, που με θάρρος και αυταπάρνηση απέτρεψαν τουλάχιστον προσωρινά την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, και δηλώνει κάθε συμπαράσταση, πρακτική και ηθική, στον δίκαιο αυτόν αγώνα και στην υπεράσπιση της αυτοδιάθεσης των πολιτών.

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
5/10/2015


Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

‘’Στον όγδοο μήνα της είναι η ελπίδα μου’’ !!



Τις μέρες αυτές, δυο είναι τα ‘’θέματα’’ που τραβούν την προσοχή και τα βλέμματα  όλων των καθεστωτικών πληρωμένων γραφιάδων, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Το πρώτο είναι το αν γελοιοποιήθηκε, δημόσια και διεθνώς, ο γόης των Αθηνών, μπροστά στον εσμό των αφεντικών του και το δεύτερο αν το όν, με το όνομα Άδωνις, θα βρει τις απαιτούμενες υπογραφές που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την αρχηγία της ΝΔ !
Αποφεύγουν όμως, όπως ο διάολος το λιβάνι, να αναφερθούν στην ουσία των γεγονότων. Γιατί αν έριχναν εκεί τους προβολείς τους, τότε αυτός που ονομάζουν πρωθυπουργό θα έπρεπε να ακυρώσει, για πάντα, το ταξίδι επιστροφής του στην Ελλάδα.
Γιατί είναι αυτός που στήθηκε, χωρίς ντροπή, μπροστά στα διεθνή αρπακτικά εκλιπαρώντας για ‘’επενδυτική’’ δραστηριότητα, διαφημίζοντας την καταλληλότητα των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας !
Την ώρα που τα έλεγε γνώριζε πολύ καλά ότι κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα έβαζε το κεφάλι του στον ντορβά, επενδύοντας στη χώρα μας υπό τις παρούσες συνθήκες. Όπως το ίδιο καλά γνώριζε σε ποιους απευθυνόταν και τι στην ουσία καταλάβαιναν οι ίδιοι. Κι αυτό που αυτοί καταλάβαιναν ήταν το ……. ‘’Ξεπουλιέται η χώρα σε τιμή ευκαιρίας ! Όσοι πιστοί προσέλθετε’’ !
Απευθυνόταν, χωρίς ίχνος ντροπής, προς όλους αυτούς οι οποίοι έχουν επιβάλει στη χώρα μας ένα ιδιότυπο απαρτχάιντ, που οδηγεί σε γενοκτονία το λαό μας.
Με βαρύγδουπες δηλώσεις, τόνιζε ότι η επίσκεψή του εκεί …..‘’αποτελούσε ευκαιρία για αναζήτηση συμμαχιών και διεθνών στηριγμάτων για τη διευθέτηση (!) του χρέους’’!! Και αναζητούσε τις συμμαχίες και τα διεθνή στηρίγματα στον εσμό των διεθνών εργολάβων κηδειών των λαών! Μούγκα όμως για το γεγονός ότι, με εντολή των παρατρεχάμενών του, η υπηρεσιακή κυβέρνηση απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ που με ψήφισμά του διαλαλούσε το δικαίωμα του κάθε λαού να διαγράφει μονομερώς χρέη που θεωρεί επαχθή, επονείδιστα, παράνομα και καταχρηστικά. Φαίνεται πως για τον ίδιο δεν ισχύει κάτι τέτοιο και δεν τον αφορούσε !! Άλλωστε δεν είναι και σίγουρο για το ποιος έδωσε την εντολή στους παρατρεχάμενούς του – που συμμετείχαν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αυτός ή ο πραγματικός πρωθυπουργός της χώρας, ο Ολλανδός Μάαρτεν φερβέι, που όρισαν οι Βρυξέλλες, έτσι για να του αποδείξουν ότι δεν ήταν αστειάκι το νομοσχέδιο που ψήφισε στις 13 του Ιούλη και το οποίο σαφώς εντέλλεται ότι ……. ‘’η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για οποιοδήποτε νομοσχέδιο’’ ! (Ευτυχώς που του επέτρεψαν και να διαβουλεύεται, άσχετα αν τελικά πρέπει να συμφωνεί με τους ‘’θεσμούς) ! Τέτοια ξευτίλα !! Τέτοια πολιτική αναξιοπρέπεια !! Τόσος δωσιλογισμός !!
Αυτούς εκλιπαρούσε !! Όλους αυτούς που τον σέρνουν από τη μύτη και του έριξαν στη μάπα και τη …… ΄΄σύσκεψη’’, με καλεσμένους τους Σκοπιανούς σαν Μακεδόνες. Έτσι για να καταλάβει ποιοι κάνουν κουμάντο.
Τι έκανε μετά κι από αυτό, είπατε; Έκανε νάζια και δεν πάτησε στη …‘’σύσκεψη’’! Τους έκανε τα μούτρα κρέας ή – καλύτερα – τους έκανε ……. το σκορ Ολυμπιακού-Άρσεναλ, δηλαδή ……. (τα) 3-2 ! Γιατί την άλλη μέρα τους επευφημούσε για τα …. ‘’ευήκοα ώτα’’ τους και για την καλοσύνη του Τζον Κέρι, που θα παλέψει για τη διευθέτηση του χρέους αλλά και για την επίλυση του σκοπιανού και του κυπριακού ζητήματος !!
Έρμη Κύπρος, φυλάξου !
Αυτοί ‘’κυβερνούν’’ και κόπτονται για τις θηριωδίες του ισλαμικού κράτους !
Αυτοί ‘’κυβερνούν’’ και κόπτονται για τις εκατοντάδες χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία!
Αλλά κάνουν τους κουφούς και τους τυφλούς μπροστά στη γενοκτονία του λαού μας που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους !
Δεν ακούνε τα μαντάτα για τις εκατόμβες των νεκρών που θρηνεί ο τόπος μας, άλλους σαν αυτόχειρες και άλλους από την παντελή έλλειψη πρόνοιας και περίθαλψης !!
Δεν είδαν και δεν άκουσαν για τους οικονομικούς …. ‘’πρόσφυγες’’ του τόπου μας που αναζητούν στα πέρατα του κόσμου  …… ‘’δυο σπυριά ζωής’’ !
Δεν είδαν και δεν άκουσαν για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας και το γεγονός ότι για πρώτη φορά μεταπολεμικά οι θάνατοι έχουν ’’πάρει κεφάλι’’ έναντι των γεννήσεων.
Γι` αυτό και προσπαθούν να ‘’αμβλύνουν τη σκληρότητα των μέτρων του μνημονίου’’ που…… υπέγραψαν, παρέα με τα συνεταιράκια τους, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ.
Η μια φοροεπιδρομή διαδέχεται την άλλη, φτάνοντας στο σημείο να θεωρούν πλούσιο αυτόν που έχει εισόδημα 1500 ευρώ και η δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου του Έλληνα να θεωρείται πράξη κράτους δικαίου !!
Γι` αυτό έφτασαν στο σημείο της αισχρότητας να προσθέτουν το προνοιακό επίδομα των αναπήρων στο εισόδημά τους για να το φορολογήσουν με ανώτερη κλίμακα – παραβιάζοντας ΚΑΙ το άρθρο 21 του συντάγματος εδ. 1. 2. 3. 4.!!

Γι` αυτούς – που καταδέχονται να  παριστάνουν τους κυβερνώντες – μια είναι η λαχτάρα τους και ένας ο σκοπός τους. Να είναι καλά και να ευημερεί η ‘’αγία’’ Ε.Ε. !!
Για να ‘’νιώθει περήφανος’’ ο Γιούνκερ ….. ‘’για τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της Ε.Ε. όπως αυτά εκδηλώνονται μέσα από τη δράση του φούρναρη της Κω’’ !!
Ναι ! Αυτά είπε ο Γιούνκερ - χωρίς σταλιά ντροπή -  και τα ίδια επανέλαβε και το φερέφωνό του, με το όνομα Αλ. Τσίπρας – χωρίς καν την …… αιδώ των Αργείων !!

Να θυμούνται όμως όλοι αυτοί – αφεντικά και υποχείρια - ότι τα ανθρωπιστικά ιδεώδη αυτού του λαού, όπως αυτά εκδηλώθηκαν και μεγαλούργησαν μέσα από το μεγαλειώδες έπος της δεκαετίας του `40 ( αλβανικό μέτωπο, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ ) - που τόσο πολύ τους πόνεσαν – κουρνιάζουν …… ‘’στη ρωγμή του χρόνου’’ , κι ότι ……..‘’στον όγδοο μήνα της είν` η ελπίδα ’’ – όπως έγραφε ο Μ.Ρασούλης – και θα τα ξαναβρούν μπροστά τους. Αργά ή γρήγορα !!   

Κώστας Γιαννιώτης
Μέλος του ΕΠΑΜ