Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016



ΨΗΦΙΣΜΑ
5ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2016     

“ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ”

Το Σώμα του 5ου Συνεδρίου δηλώνει την πάγια αντίθεση του Ε.ΠΑ.Μ. στις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική, όπως και τις υπόλοιπες περιοχές της Β. Ελλάδας.
Οι έως τώρα κατοχικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ (και παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις της τελευταίας για   παύση των εξορύξεων) έχουν αποδείξει ότι είναι δέσμιες των ξένων και ντόπιων συμφερόντων και παντελώς αδιάφορες για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις στην υγεία, την εργασία, την ίδια τη ζωή των πολιτών.
Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, από την πρώτη στιγμή, στάθηκαν απέναντι στα τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της ζωής  τους και την καταστροφή του τόπου τους. Στη διάρκεια αυτού του μακρόχρονου αγώνα, δέχτηκαν όλη την αγριότητα της κρατικής καταστολής, με σκοπό την τρομοκράτησή τους και την εξάλειψη κάθε μορφής αντίδρασης.
Τόσο η καταστολή, όσο και τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν στις πλάτες των κατοίκων της περιοχής, οδήγησαν στον διχασμό των κατοίκων και την καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος στα χωριά, με πολύ σοβαρές συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες.
Αποκορύφωμα της προσπάθειας καταστολής, αποτελεί η ποινική δίωξη των 450 αγωνιστών με βαρύτατες κατηγορίες, η μεγαλύτερη μαζική δίωξη απλών πολιτών από τον καιρό της μεταπολίτευσης. Ο τρόπος με τον οποίο έχουν στηθεί τα κατηγορητήρια για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, δίνει στην υπόθεση όλα τα χαρακτηριστικά της πολιτικής δίωξης με ποινικό πρόσχημα.
Το Ε.ΠΑ.Μ. στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις και καταδικάζει την προσπάθεια ποινικοποίησης των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο αγώνας της Χαλκιδικής είναι και δικός μας αγώνας. Δεν θα σταματήσουμε έως την τελική νίκη και την οριστική απαλλαγή μας από όλους αυτούς που δυναστεύουν το λαό και καταστρέφουν τη ζωή και την πατρίδα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου